printlogo


آینده مبهم گذار انرژی ایران با برقراری دوباره تحریمها
آینده مبهم گذار انرژی ایران با برقراری دوباره تحریمها
کد خبر: 5587 تاریخ: 1398/2/25 17:47
علیرغم تعهدات بین المللی و ملی ایران در قبال کاهش گازهای گلخانه ای و افزایش سهم انرژی های نو در ترکیب انرژی کشور، برقراری دوباره تحریم ها پس از خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک...

نفتی ها /علیرغم تعهدات بین المللی و ملی ایران در قبال کاهش گازهای گلخانه ای و افزایش سهم انرژی های نو در ترکیب انرژی کشور، برقراری دوباره تحریم ها پس از خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، مانع از پیشرفت های موفقیت آمیز چنین اهدافی شده است.

گزاش های آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر(IRENA)، نشان می دهد که گذار جهانی انرژی در حال انجام است و ثبت رکوردهای جدید در افزایش ظرفیت های نصب شده انرژی های نو، هزینه های رو به کاهش در مورد انرژی های خورشیدی، فتوولتائیک و برق بادی، و جدا بودن رشد اقتصادی از انتشار دی اکسید کربن مرتبط با حامل های انرژی، بیانگر این رویداد مهم است. روش های خلاقانه و پایدارتر تامین انرژی بواسطه برنامه ریزی بخشی یکپارچه تر، اتخاذ الگوهای کسب و کار جدید و انگیزه بخش و استفاده خلاقانه تر از فناوری های کلیدی، تغییر الگوی وابستگی جهان به سوخت های فسیلی را تسریع می کند.

حرکت به سمت گذار انرژی از یک کشور غنی از ذخایر نفت و گاز همچون ایران، دستاورد بزرگی برای گذار جهانی انرژی و کاهش گاز های گلخانه ای است. علیرغم تعهدات بین المللی و ملی ایران در قبال کاهش گازهای گلخانه ای و افزایش سهم انرژی های نو در ترکیب انرژی کشور، برقراری دوباره تحریم ها پس از خروج ایالات متحده از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، مانع از پیشرفت های موفقیت آمیز چنین اهدافی شده است. موانع اصلی که از این تحریم ها نشات می گیرد، فقدان سرمایه گذاری خارجی، فقدان انتقال فناوری و متعاقب آن تغیر در سیاست ایران در دور شدن از انرژی های نو، می باشد.

در توسعه انرژیهای نو و جایگزینی آنها با بخشی از سوختهای فسیلی در ایران، اتخاذ سیاست های مناسب، نیازمند شناسایی و تبیین درست تغییرات فناورانه لازم است. از طرف دیگر، با استفاده از مفاهیم مطرح در ادبیات گذارهای فناورانه، برای بروز تغییرات فناورانه، تنها تغییر فناوری کفایت نمی کند و تغییراتی در زمینه های اجتماعی، قانونی، صنعتی و اقتصادی نیز الزامی است.

 در حالی که گذار به سمت انرژی های نو به شکل منافع عمومی جهانی از طریق حذف کربن در بخش انرژی تبلور پیدا می کند، تحریمهای ایالات متحده علیه ایران نه تنها ایران را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه همچنین کل جمعیت جهان را متاثر می کند.

نفت ما

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/5587.html