printlogo


جوابیه پتروشیمی ایلام به یک گزارش نفتی‌ها و درخواست ما برای شفاف سازی بیشتر/ از پساب‌های بلاتکلیف و از چرایی نبود خط لوله ای ضروری بگویید!
جوابیه پتروشیمی ایلام به یک گزارش نفتی‌ها و درخواست ما برای شفاف سازی بیشتر/ از پساب‌های بلاتکلیف و از چرایی نبود خط لوله ای ضروری بگویید!
کد خبر: 5576 تاریخ: 1398/2/25 07:39
پایگاه خبری" نفتی‌ها" ۱۴ اردیبهشت ماه سالجاری گزارشی تحت عنوان « ابهامات گسترده در پتروشیمی ایلام؛ استفاده از استانداردهای قدیمی تا نشست زمین!» به نگرانی کارشناسان نسبت به عملکرد این مجتمع...

نفتی ها /پایگاه خبری" نفتی‌ها" ۱۴ اردیبهشت ماه سالجاری گزارشی تحت عنوان « ابهامات گسترده در پتروشیمی ایلام؛ استفاده از استانداردهای قدیمی تا نشست زمین!» به نگرانی کارشناسان نسبت به عملکرد این مجتمع و در عین حال عدم رعایت استانداردهای لازم الاجرا در این پروژه  پرداخته است.
دراین بین روابط عمومی پتروشیمی ایلام با ارسال توضیحاتی به این پایگاه خبری تاکید کرده است: " نشست زمین حادث شده در واحد SRU مورد اشاره در گزارش "نفتی‌ها" مرتفع شده است. ازسویی دیگر روابط عمومی این مجموعه سعی داشته با اشاره به نکات کارشناسی و توضیح تصمیم های اتخاذ شده دراین مجتمع به تنویر افکار عمومی کمک کند.
با اینحال "نفتی‌ها" در پایان به توضیحاتی در خصوص  جوابیه ارسالی روابط عمومی پتروشیمی ایلام اشاره خواهد کرد که شاید بد نباشد مدیران این پتروشیمی جوابگوی آن هم باشند!
برهمین اساس متن کامل جوابیه روابط عمومی پتروشیمی ایلام بدون هیچ گونه دخل و تصرفی در ذیل خواهد آمد.


مدیرمسئول محترم پایگاه خبری نفتی‌ها
با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان


احتراماً در پاسخ به مطلب منتشر شده در آن پایگاه خبری با عنوان « ابهامات گسترده در پتروشیمی ایلام؛ استفاده از استانداردهای قدیمی تا نشست زمین!» مورخ ۱۴ اردیبهشت ۹۸ ، طبق ماده ۲۳ قانون مطبوعات جوابیه شرکت پتروشیمی ایلام جهت درج در آن پایگاه خبری ارسال می‌شود.
ضمن تقدیر از دغدغه‌مندی و نگاه نقادانه نویسنده محترم در پرداختن به مسائل زیست محیطی و HSE ، پاسخ شرکت پتروشیمی ایلام در راستای تنویر افکار عمومی ارائه می‌شود.
با عنایت به وجود ظرفیت خالی واحدهای SRP و SSU در پالایشگاه گاز ایلام، ساخت واحدهای جدید در پتروشیمی ایلام در شرایط تحریم و اقتصاد مقاومتی جز هدر رفت سرمایه ملی و تحمیل هزینه‌های مضاعف، مردم منطقه از عواید آن منتفع نخواهند شد.
بنابراین طبق تصمیمات کلان اتخاذ شده از سوی هیات مدیره محترم وقت پتروشیمی ایلام و هماهنگی‌های لازم با مدیریت محترم پالایشگاه گاز ایلام ، مقرر شد که گازهای اسیدی حاصل از شیرین سازی خوراک واحد الفین (طرح SRU) طبق یک طرح کارشناسی شده، ایمن و مطابق با استانداردهای زیست محیطی توسط خط لوله به واحدهای مذکور واقع در پالایشگاه گاز ایلام انتقال یابد.
این اقدام علاوه بر پیشگیری از ایجاد هر‌گونه آلودگی زیست محیطی در منطقه پتروشیمی ایلام که از لحاظ پوشش گیاهی و جنگلی به مراتب غنی‌تر و متراکم‌تر از منطقه اطراف پالایشگاه گاز ایلام است، از انباشت گوگرد در مجتمع پتروشیمی نیز جلوگیری می‌کند.
از طرفی واحد شیرین‌سازی خوراک پتروشیمی ایلام تحت لیسانس شرکت AXENS فرانسه بعنوان یکی از معتبرترین شرکت‌های صاحب دانش در زمینه شیرین‌سازی گازهای ترش است، همچنین کلیه الزامات و استانداردهای بین‌المللی NFPA,IPS,API و ...هم در طراحی تفصیلی واحد مذکور لحاظ شده و مطالعات HAZOP و HAZIDنیز توسط یک شرکت مستقل و باتجربه انجام گرفته است.
گفتنی است پروژه  SRUبه‌صورت EPCC توسط یکی از پیمانکاران ایرانی معتبر در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی بنام شرکت  EIEDانجام شده که خوشبختانه در تکمیل این طرح ملی، ارزش افزوده مضاعفی به طرح اضافه کرده است.
در رابطه با نشست زمین، این نکته مورد تأکید است که استاندارد UBC۹۷ مختص مباحث زلزله است و از طرفی نشست زمین حادث شده در واحد SRU ارتباطی به این موضوع ندارد و ناشی از عوامل دیگری بوده که در این خصوص نیز پس از بررسی و مطالعات لازم با حضور توامان شرکت EIED و شرکت متخصص در خصوص مطالعات زمین و سازه، انجام شد و در حال حاضر نیز اقدامات اصلاحی و بهینه سازی در این زمینه با هزینه پیمانکار اجرایی صورت‌گرفته و مشکل به‌طور کامل مرتفع شده است.
و اما توضیحات "نفتی‌ها" به جوابیه روابط عمومی پتروشیمی ایلام
به اذعان کارشناسان، در واحد SRU ایلام پساب‌هایی وجود دارند که هیچ تمهیدی برای آنها اندیشیده نشده است.  بطور مثال کاستیک مصرف شده درواحد ۲۰ که محتوی گوگرد cod است و نمی‌تواند در واحد تصفیه پساب ایلام استفاده شود و به ادعای برخی از کارشناسان  ناچارا به رودخانه ریخته می شود.
همچنین بنابراظهارات کارشناسان  امین اشباع شده از واحدهای ۲۰و ۳۰ که محتوی H۲S آمونیاک و هیدروکربن هستند و هیچ تمهیدی در خصوص آنها در نظر گرفته نشده است.
از سویی دیگر بنابراظهارات برخی از کارشناسان و متخصصان امر،  در رابطه با انتقال گازهای اسیدی حاصل از شیرین سازی خوراک به پالایشگاه گاز ایلام توسط خط لوله ذکر این نکته ضروری است که چنین خط لوله ای اساسا وجود ندارد و اجرای آن مستلزم هزینه و زمان زیاد می‌باشد. لذا بهتر بود از ابتدا عملیات شیرین سازی در پالایشگاه گاز ایلام صورت می‌پذیرفت و خوراک شیرین شده به پتروشیمی ارسال می‌گردید تا نیازی به احداث یک خط لوله جهت برگشت مجدد گازهای اسیدی نباشد.
همچنین گفته می‌شود در رابطه با استاندارد۹۷ UBC که در طراحی لرزه ای واحد SRU از آن استفاده شده است این مورد نقص دستورالعمل‌های وزارت نفت بوده و بر ایمنی واحد نیز تاثیرخواهد گذاشت.
بنابراین پایگاه خبری" نفتی‌ها" ضمن تشکر و قدردانی ازتوضیحات مدیران پتروشیمی ایلام به گزارش منتشر شده این پایگاه خبری، خواستار شفاف سازی بیشتر از سوی مسوولان این شرکت است.
 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/5576.html