printlogo


عربستان بازار نفت ایران را تصاحب می‌کند؟
عربستان بازار نفت ایران را تصاحب می‌کند؟
کد خبر: 5556 تاریخ: 1398/2/22 14:56
پس از اینکه دولت آمریکا معافیت‌ها از تحریم نفتی ایران را از ماه می تمدید نکرد، قرار شد عربستان ازماه ژوئن محموله های نفت بیشتری را به مشتریان آسیایی بفروشد تا بتواند بازار پرسود نفت ایرانی ...

نفتی ها /پس از اینکه دولت آمریکا معافیت‌ها از تحریم نفتی ایران را از ماه می تمدید نکرد، قرار شد عربستان ازماه ژوئن محموله های نفت بیشتری را به مشتریان آسیایی بفروشد تا بتواند بازار پرسود نفت ایرانی را تصاحب کند اما آیا این امر ممکن است؟
آمارها می‌‌گویند عربستان در ماه ژوئن بیشتر از سقف قراردادهای بلندمدت خود به مشتریان آسیایی نفت خواهند فروخت.
اگر چه بسیاری از کارشناسان معتقدند این اقدام عربستان، فشارهای ناشی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا را بر پالایشگاه های آسیایی کاهش خواهد داد، اما این نکته از نظرها پنهان نماند که اما آرامو عربستان از  این فرضت استفاده کرده و  قیمت نفت سبک خود برای تحویل در ماه ژوئن در بازار آسیا را افزایش داده به گونه ای که بهای نفت به بالاترین رقم خود طی ۱۱ ماه گذشته رسانده است.
در همین راستا پالایشگاه های هندی در ماه ژوئن ۲۰۰ هزار بشکه در روز نفت بیشتر از عربستان نسبت به قراردادهای بلندمدت خود با این کشور دریافت می کنند. برخی پالایشگاه ها در چین و ژاپن نیز نفت بیشتری از عربستان وارد می کنند. هند، چین و ژاپن جزو بزرگترین مشتریان نفت ایران پیش از تحریم ها بوده اند.
یک منبع آگاه در این باره گفت آرامکو مایل است مقادیر بیشتری نفت برای پاسخگویی به تقاضای یک پالایشگاه بزرگ چینی به این کشور ارسال کند. اما در عین حال رقم افزایش صادرات نفت عربستان به چین و نوع نفت صادراتی مشخص نیست.
اما در این میان باید گفت علی رغم تمام این افزایش قیمت ها باید دید آیا عربستان میتواند به صورت مداوم نفت مورد نیاز  این کشورها را تامین کند در حالی که خبر رسیده تا این جای کار هم از  ذخایر نفتی خود هم مایه گذاشته است.
برای مثال تیرماه سال گذشته بود که  روزنامه وال‌استریت‌ژورنال اعلام کرد "منابع نزدیک به وزارت نفت عربستان گفته‌اند این کشور قصد دارد تا ماه آینده تولید نفت خود را به رقم بی‌سابقه تقریباً ۱۱ میلیون بشکه در روز برساند و نفت عربستان قرار است جایگزین نفت ایران شود که پس از اجرایی شدن تحریم‌های نفتی در تاریخ ۴ نوامبر از بازار خارج خواهد شد".
این میزان تولید که برای عربستان یک تولید بالا با حداکثر ظرفیت محسوب می‌شد، علاوه بر عدم‌توجه به تولید صیانتی از مخازن نفتی این کشور به‌خاطر اهداف سیاسی، طبق گزارش‌های غیررسمی از این کشور، با باز شدن در برخی مخازن ذخیره نفت خام همراه بوده و عربستان، عرضه چند صد هزار بشکه‌ای از محل ذخایر خود را نیز به‌عنوان تولید بیشتر نفت قالب کرده تا ادعاهایش در مورد داشتن ظرفیت ۲ میلیون بشکه‌ای افزایش تولید نفت، به واقعیت نزدیک‌تر شود و با گذشت مدتی عربستان به بهانه اوپک تولید خود را دوباره کاهش داد .
و به گفته کارشناسان  عربستان و امارات سر جمع در بترین حالت خود می‌توانند به‌اندازه کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه عرضه بیش از میزان فعلی داشته باشند و این دو کشور به‌خلاف ادعاهایشان بیش از این میزان نمی‌توانند حذف نفت ایران از بازار جهانی نفت را جبران کنند.
OilPrice


 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/5556.html