printlogo


مقایسه مدیران پتروشیمی دولت احمدی نژاد و روحانی / مدیران متخصص یا ژنرال‌های کاغذی؟
مقایسه مدیران پتروشیمی دولت احمدی نژاد و روحانی / مدیران متخصص یا ژنرال‌های کاغذی؟
کد خبر: 5499 تاریخ: 1398/2/16 07:33
با رسیدن به سال ۹۸ دولت تدبیر و امید وارد هفتمین سال حضور خود در راس مدیریت اجرائی کشور شد. دولتی که به اذعان بسیاری از کارشناسان هرگز نتوانست در قامت شعار تدبیر و امیدی که مدعی آن بود ظاهر شده و ...

نفتی ها /با رسیدن به سال ۹۸ دولت تدبیر و امید وارد هفتمین سال حضور خود در راس مدیریت اجرائی کشور شد. دولتی که به اذعان بسیاری از کارشناسان هرگز نتوانست در قامت شعار تدبیر و امیدی که مدعی آن بود ظاهر شده و وعده های بر زمین مانده بسیاری از خود برجای گذاشته است.

اینجا اما تنها مقایسه ای داریم میان انتصابات صورت گرفته در شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دولت های احمدی نژاد و روحانی.
اولین مدیرعامل منصوب دولت احمدی نژاد در پتروشیمی اصغر ابراهیمی اصل بود. شخصی که حداکثر مسئولیتش در نفت مدیریت یکی از فازهای گازی در منطقه عسلویه تحت مدیریت شرکت پتروپارس بود. ابراهیمی اصل پتروشیمی را به هم ریخت تا به زعم خودش اشتباهات نعمت زاده را جبران کند. اما بخت با وی یار نبود تا بتواند پاییز را شاهد بوده و به شمارش جوجه هایی بپردازد که مهندس نعمت زاده در پاسخ به یکی از اداعاهای او اشاره کرده بود.
غلامحسین نجابت، عادل نژادسلیم و عبدالحسین بیات مدیران عامل بعدی پتروشیمی بودند که در طول حضور دولت های نهم و دهم در در راس مدیریت این شرکت قرار گرفتند.
با آمدن دولت یازدهم و شعار تدبیر و امید آنها و قرار گرفتن زنگنه در راس وزارت نفت انتظار منطقی ایجاد ثبات در مدیریت شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت بود به ویژه آنکه زنگنه مدعی بود آمده است تا گروهبان‌ها را برکنار کرده و ژنرال های نفت را به جای خود برگرداند. او در مراسم بزرگداشت پنجاهمین سال پتروشیمی به صراحت مدعی شد آنچه در هشت سال گذشته (دولت نهم و دهم) باعث عقب ماندگی پتروشیمی شده سوء مدیریت بوده نه تحریم های اعمال شده علیه این صنعت.
دولت‌های نهم و دهم با حضور وزیری هامانه، نوذری، علی آبادی، میرکاظمی و رستم قاسمی در راس مدیریت وزارت نفت چهار معاون وزیر را در پتروشیمی شاهد بود. در دولت های یازدهم و دوازدهم روحانی اختیار وزارت نفت را بطور کامل به زنگنه واگذار کرده بود. اما یگانه وزیر منصوب دولت تدبیر و امید نبز طی شش سال گذشته چهار انتصاب در پتروشیمی انجام داده است. او ابتدا  شعری مقدم را به عنوان مدیرعامل پتروشیمی منصوب کرد تا همگان باور کنند ژنرال های قدیمی پتروشیمی در حال بازگشت هستند اما زنگنه خیلی زود نظرش نسبت به این انتصاب را تغییر داده در چرخشی غیر منتظره یک بانوی کم سابقه را به جای وی منصوب کرد. به اذعان برخی از کارشناسان، شاهدائی در پست مدیر طرح های پتروشیمی هم نتوانسته بود موفق عمل کند چه رسد به اینکه بخواهد مدیرعامل شرکت مللی صنایع پتروشیمی شود. ولی به گفته کارشناسان ظاهرا زنگنه موظف شده بود به نوعی وعده محقق نشده روحانی برای حضور زنان در کابینه را بدینگونه عملی شده نشان دهد. اینگونه بود که بنابر اعتقاد برخی از کارشناسان، نمایش ژنرال بازی زنگنه در پتروشیمی خیلی زود جایش را به خاله بازی داد. با پایان یافتن دولت یازدهم و روی کار آمدن دولت دوازدهم، زنگنه به یک تغییر دیگر در تیم پتروشیمی دست زده و نوروززاده نماینده چندین دوره مجلس شورای اسلامی را به جای شاهدائی آورد تا سیاسی بازی را جایگرین خاله بازی های راه افتاده در پتروشیمی نماید. اما این پایان کار ژنرال‌های کاغذی منصوب شده در پتروشیمی نبود و شیخ الوزراء با مطرح شدن بحث لزوم کنار رفتن مدیران بازنشسته نوروززاده ای که از شستا آورده بود را کنار گذاشته بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت اویک را به پتروشیمی آورد.
چند نکته پیرامون انتصابات صورت گرفته در پتروشیمی در دو دولت گذشته:
-    دولت احمدی نژاد علیرغم انتصاب چندین وزیر و سرپرست در وزارت نفت و اعمال نظر زیاد در کار آنان تنها چهار مدیرعامل در شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب کرد. اما در دولت روحانی که زنگنه وزیر مطلق العنان نفت بوده تا اینجای کار پتروشیمی شاهد چهار انتصاب بوده است.
-    از چهار مدیرعامل پتروشیمی منصوب شده در دولت احمدی نژاد تنها اولین مدیرعامل یعنی ابراهیمی اصل بیرون از صنعت و غریبه محسوب می‌شد و نجابت، نژادسلیم و بیات همگی کسانی بودند که جزو خانواده پتروشیمی محسوب می‌شدند.
-    از میان مدیران عامل منصوب زنگنه تنها شعری مقدم و شاهدائی جزو خانواده پتروشیمی محسوب می شدند. نوروززاده که آمده بود تا الفبای پتروشیمی را یاد بگیرد و محمدی هم که از شرکتی آمده که پیمانکاری طرح های درجه دوم پتروشیمی را هم نداشته است. جایگاه او چیزی تقریبا مشابه ابراهیمی اصل است. محمدی دقیقا از شرکتی به پتروشیمی آمده است( اویک) که به نوعی رقیب پتروپارس شرکت ابراهیمی اصل هم محسوب می شود. مدیران منصوب احمدی نژاد در پتروشیمی هیچیک بازنشسته نبودند ولی در انتصاب صورت گرفته توسط زنگنه، شعری مقدم و نوروززاده دو مدیری بوده اند که پس از بازنشستگی در این سمت منصوب شده بودند.
-    به اعتقاد کارشناسان زنگنه چندان اعتقادی به توانمندی نوروززاده برای سروسامان دادن به اوضاع پتروشیمی نداشت بلکه به تعبیری این انتصاب در واقع واکنش یا ضرب شستی بود به اقدامی که نعمت زاده وزیر وقت صمت انجام داده بود. زنگنه دکتر منصور معظمی یکی از مدیران شناخته شده و خوشنام نفت و پتروشیمی که به تعبیر خودش جزو ژنرال ها محسوب می شد را از معاونت وزارت نفت برکنار کرده بود و نعمت زاده به دلیل آشنایی با این ژنرال نفتی او را به وزارت صنایع و معاونت وزیر صمت در ایمیدرو منصوب کرده بود. زنگنه هم به حساب خودش نوروززاده کنار گذاشته شده از سوی نعمت زاده که سابقه حضور در راس مدیریت شستا را داشت به پتروشیمی آورد تا جواب "های" نعمت زاده را با "هوی" داده باشد. غافل از اینکه میان ماه من تا ماه گردون تفاوت از زمین تا آسمان است.
-    بعد از آمدن محمدی و رفتن نوروززاده از پتروشیمی تازه معلوم شد این مدیر سیاسی و بیگانه با پتروشیمی چه کرده بود؟ قصه پرغصه مدیریت نوروززاده منصوب زنگنه بر پتروشیمی آنجا رو شد که مشخص شد نوروززاده در تمامی شرکت های پتروشیمی تا آنجا که دستش می‌رسیده و سهام متعلقه پتروشیمی اجازه می داده دوستان،  یاران و رفقای خود در دوره های مختلف نمایندگی مجلس را به عضویت هیات مدیره شرکت های مختلف پتروشیمی در آورده است. عضویت هایی که به جای آنکه برای شرکت های پتروشیمی قاتق نان باشد قاتل جان بوده و بعید است زنگنه همان موقع هم بی اطلاع بوده باشد.
حالا به گفته کارشناسان، زنگنه است و یک صنعت پتروشیمی که آنرا حیاط خلوت خود قرار داده و انبوهی از وعده های داده شده. از افزایش تولید گرفته که در پایان سال ۹۷ در مقایسه باسال گذشته محقق نشد و باز برای توجیه آن دست به دامان تحریم ها شدند تا کلنگ زنی باور نکردنی طرح های کاغذی مانند پتروشیمی اندیمشک!

اختصاصی

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/5499.html