printlogo


وزیر نفت دستور ویژه در مورد تالاب هورالعظیم دادند/ زنگنه تاکید کرد که کسی معترض رهاسازی سیل به هورالعظیم نشود
وزیر نفت دستور ویژه در مورد تالاب هورالعظیم دادند/ زنگنه تاکید کرد که کسی معترض رهاسازی سیل به هورالعظیم نشود
کد خبر: 5377 تاریخ: 1398/1/26 12:53
ساعدی در مورد انتقاداتی که در رابطه با عملکرد وزارت نفت در مورد ممانعت از آبگیری از تالاب هورالعظیم وجود دارد، گفت: وزیر نفت در این زمینه دستور ویژه دادند که کسی معترض رهاسازی سیل به هورالعظیم نشود.

نفتی ها / «قاسم ساعدی» در نشست خبری که با حضور نمایندگان مجمع استان خوزستان و با موضوع سیل های اخیر در این استان برگزار شد، گفت: رودخانه های کارون و کرخه که در استان خوزستان هستند پر آب ترین رودخانه های کشور هستند. بعد از سال ها کم آبی و با توجه به جمع شدن نزولات الهی پشت سدها این رودخانه ها پر آب شدند.
رییس مجمع نمایندگان استان خوزستان اظهار داشت: علیرغم حضور مردم، بسیج، سپاه و ارتش در موج اول سیلی که در خوزستان آغاز شد اما ما شاهد خسارات زیادی به استان خوزستان بودیم بسیاری از روستاها زیر آب رفت، کشاورزان و دامداران متضرر شدند، بسیاری از دامداری ها و مرغداری ها زیر آب رفت، بسیاری از محصولات که فصل برداشت شان بود به زیر آب رفتند و بسیاری از روستاها در دشت آزادگان و هویزه در محاصره سیل هستند.
وی ادامه داد: خیلی از روستاها در حال حاضر در دشت آزادگان و هویزه با کمبود خاک مواجه هستند اما راهی برای رساندن خاک به این روستاها وجود ندارد.
وی تصریح کرد: البته ما در این روزها شاهد انسجام و همبستگی و همکاری بین همه قومیت ها و اقشار مختلف در خوزستان هستیم و همه برادرانه در کنار هم با یک هدف و با روحیه ایثار حماسه ای دیگر آفریدند.
ساعدی تصریح کرد: امیدواریم دولت هرچه سریع تر نسبت به خسارات کشاورزان، دامداران، احیای شبکه های فاضلاب شهری، زیرساخت های شهری در استان خوزستان اقدام کند و با تشکیل ستاد ویژه جبران خسارت هر چه سریع تر نسبت به این موضوع اقدام کند.
وی با تاکید بر بحث مدیریت آب در خوزستان گفت: ما معتقدیم وزارت نیرو باید در بحث مدیریت آب در خوزستان تجدید نظر کند و مدیریت آب با مدل های علمی امروز را اجرایی کند.
وی در مورد میزان برآورد خسارات در این استان گفت: چون هنوز سیل در استان خوزستان ساری و جاری است لذا نمی توان در حال حاضر برآورد دقیقی از میزان خسارات داشت و ارزیابی از میزان خسارات به بعد از سیل موکول می شود.
نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه در مجلس در مورد انتقادات به عملکرد وزارت نفت در مورد ممانعت از ورود آب به تالاب هورالعظیم گفت: هورالعظیم در حال حاضر یکی از بزرگترین تالاب های کشور است که می تواند حجم آب را در خود نگه دارد با توجه به خشکسالی های طولانی این تالاب خالی از آب بود و کمبود آب در این تالاب باعث ایجاد ریزگردها در استان می شد.
وی ادامه داد: اگر ما می خواهیم سیل که تهدیدی برای کشور است را تبدیل به فرصت کنیم باید اجازه دهیم که آب به این تالاب ورود داشته باشد و آن را احیا کنیم البته وزیر نفت در این زمینه دستوراتی ویژه دادند و تاکید داشتند که کسی معترض رهاسازی سیل به هورالعظیم نیست. امیدواریم تالاب شادگان و هورالعظیم خوب آبگیری شود و نباید فرصتی که از سیل ایجاد شده است را از دست بدهیم.
همچنین، همایون یوسفی، نماینده مردم اهواز نیز در این نشست خبری گفت: خوزستان یک اقلیم وابسته به آب دارد و تمدن در خوزستان در طی تاریخ به واسطه رودخانه های پر آب شکل گرفته است و اگر بخواهیم حیات پویا داشته باشیم باید حیات رودخانه ها را تضمین کنیم.
وی اضافه کرد: در موقع خشکسالی و سیلاب باید نسبت به تامین آب در جلگه خوزستان توجه ویژه داشته باشیم نباید سیلاب های اخیر باعث شود که ما در سیاست های انتقال آب به اشتباه بیفتیم.
وی گفت: علت سیل بارش است ولی علت تخریب ها سوء مدیریت هایی است که طی ۲۰ الی ۳۰ سال اخیر اتفاق افتاده است و اغلب نقاطی تخریب شده اند که در حریم رودخانه ها ساخته شده اند و اگر بخواهیم در آینده بازنگری داشته باشیم باید حریم و بستر رودخانه ها را بازسازی و پاک سازی کنیم.
یوسفی تصریح کرد: مشکل دیگری که در خوزستان و اهواز وجود دارد فاضلاب شهر اهواز است و بالا آمدن آب سطحی دفع فاضلاب دچار مشکل شده است و وزارت نیرو باید این موضوع را مورد توجه قرار دهد.
وی گفت: البته ما معتقدیم که رودخانه کارون باید لایروبی شود چرا که یکی از علت های سیلاب های اخیر عدم لایروبی رودخانه کارون است و ما از وزارت نیرو می خواهیم در این زمینه بازنگری کند.
نماینده مردم اهواز تصریح کرد: در حال حاضر با کنترل آب سدها و کمی بارش ها آب خروجی سدها کم شده است و امیدواریم در روزهای آینده این موضوع کاهش چشمگیری داشته باشد تا زندگی در مناطق مختلف خوزستان جاری و ساری شود.
وی با بیان اینکه حدود ۹۲ اردوگاه در استان خوزستان در حال حاضر فعال شده اند، گفت: در این ۹۲ اردوگاه بین ۷۰ تا ۸۰ هزار نفر از مردمی که خانه و زندگی شان دچار آسیب شده است، حضور دارند که در آنها اقلام اولیه نظیر چادر، آب آشامیدنی، غذا، سرویس بهداشتی،‌م آمبولانس و نیازهای اولیه وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما در این اردوگاه شاهد بیماری بین سیل زدگان نبودیم و امیدواریم این تمهیدات در روزهای آینده نیز ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به طرح دوفوریتی مجلس برای کمک به مناطق آسیب زده گفت: ما در این طرح به دولت اجازه برداشت از بودجه سنواتی همچنین صندوق توسعه ملی با اذن رهبری را داده ایم و امیدواریم با تصویب آن در صحن مجلس دولت در چهارچوب قانون برای جبران خسارت سیل زدگان وارد عمل شود.
همچنین، سید راضی نوری، نماینده مردم شوش نیز در این نشست خبری گفت: خوزستان پذیرنده بارش های دیگر استان ها بوده و هست و بسیاری از آسیب هایی که در اثر سؤ مدیریت ایجاد می شود، خوزستان را متزلزل کرده است.
 وی از جمله این موارد را عدم توجه به بحث آبخیزداری عنوان کرد و گفت: علیرغم همه توصیه ها و ردیف بودجه ای برای آبخیزداری اما متاسفانه این موضوع اجرایی نشده است بعد از اینکه آب پشت سدها تجمع می کند اگر آبخیزداری نباشد آب پشت سدها و رسوبات و گل و لایی که در آنها جمع می شود ظرفیت آنها را کم می کند مثلا در سد دز که ۵۰ سال است احداث شده است یک میلیارد متر مکعب رسوبات پشت سد جمع شده است که همین باعث شده است قابلیت پذیرش آب پشت این سد کم شود.
وی ادامه داد: ظرفیت سد دز سه و نیم میلیارد متر مکعب است که به دلیل تجمع رسوبات و گل و لای به دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته است قطعا وزارت نیرو و ستاد مدیریت بحران باید این موضوع را مد نظر قرار دهند و برای این موضوع فکر اساسی کنند.
نماینده مردم شوش تصریح کرد: طبق مدارک و مستندات سازمان هواشناسی از ۱۱/۲/۹۷ هشدارهای لازم در مورد بارش های سنگین در اوایل سال ۹۸ را داده است اما وزارت نیرو و ستاد بحران آن را جدی نگرفته اند.
وی ادامه داد: اگر هشدارها جدی گرفته می شود باید از همان تاریخ اعلام آب در پشت سدهای خوزستان را به صورت آهسته انجام می دادند که ضرر آن به زیردست ها کمتر شود. رهاسازی آب کرخه با این حجم و شدت بارش ها در اوایل روزهای سال ۹۸ باعث خسارات سنگین به خوزستان شد و این رهاسازی به صورت غیر منطقی و غیر معقول انجام شد.

شبستان

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/5377.html