printlogo


چین یک تنه به جنگ تحریم‌های آمریکا رفت
چین یک تنه به جنگ تحریم‌های آمریکا رفت
کد خبر: 5273 تاریخ: 1398/1/7 00:22
چین، بزرگترین واردکننده نفت خام دنیا واردات از ونزوئلا و ایران در حال تحریم را افزایش داد تا بتواند یک تنه به جنگ تحریم‌های آمریکا علیه این دو کشور برود.

نفتی ها /روزی که آمریکا تحریم‌ها علیه بخش نفتی ایران را مجددا ازسرگرفت، گمان نمیکرد روزی برای بار دوم هم معافیتهای نفتی خود را، آن هم صرفه به علت حفظ وجه جهانی خود تمدید کند .
آمریکا برخلاف وعده به صفر رساندن صادارت نفت ایران، با صدور معافیت‌هایی به خریداران بزرگ نفت ایران به آنها اجازه داد تا به واردات نفت از ایران ادامه دهند و در عین حال میزان خرید را خود را کاهش دهند.
این معافیت به هند، چین، ایتالیا، یونان، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ترکیه داده شد و در ماه می (اردیبهشت ماه) منقضی می‌شود. مقامات دولت ترامپ چیزی در مورد تمدید، اصلاح یا کاملا لغو این معافیت‌ها چیزی نگفته‌اند اما طبق پیش‌بینی کارشناسان و رسانه ها این معافیت‌ها قطعا تمدید خواهد شد زیرا به نظر میرسد کشورهای معافیت یافته هیچ تمایلی به کاهش خرید نفت ایرانی ندارند.
این درحالی است که مشاور ارشد سابق وزارت‌خزانه‌داری آمریکا نیز گفته است: دولت آمریکا به چین و هند معافیت از تحریم‌های نفتی را می‌دهد زیرا از نظر اقتصادی و سیاسی بسیار سخت و حتی غیرممکن است که آنها خرید نفت از ایران را به صفر برسانند زیرا هند در شرایط سختی قرار دارد و آنها چند صد هزار بشکه نفت از ایران وارد می‌کنند زیرا پالایشگاه‌های این کشور نفت سنگین‌تر می‌خواهند.
این مشاور ارشد سابق وزارت‌خزانه‌داری در ادامه به رسانه ها گفت: چینی ها و هندی‌ها انتخاب خودشان را دارند، برای رهبران این کشورها سخت است که به مردمشان بگویند آمریکا سیاست اقتصادی و خارجی آنها تعیین می‌کند.
اما در این میان چین به تنهایی توانسته بار سنگینی را برای از  بین بردن تاثیرات تحریمهای اجباری آمریکا ایفا کند.
طبق آمارهای منتشر شدهف  ماه گذشته ۲.۰۳ میلیون تن یا ۵۳۱ هزار بشکه نفت در روز از ونزوئلا خرید که ۱۷ درصد بیشتر از ژانویه و بالاترین مقدار از دسامبر ۲۰۱۷ بود. واردات از ایران ۲۲ درصد نسبت به ماه گذشته افزایش یافت و به ۱.۹۶ میلیون تن رسید .
در واقع، خریدهای چین با کمبود نفت خام سنگین شتاب گرفته است. این نفت بسیار غلیظ تر از نفت سبک است و سولفور بیشتری دارد. کمبود نفت خام سنگین با کاهش تولید اوپک و متحدانش و تحریم‌های آمریکا شدیدتر شده است و چین مسلما می‌خواهد تا حد امکان نفت ارزان را ذخیره کند، مخصوصاً از سمت کشورهای دوست  چون پالایشگاه های چین برای فرآوری نفت سنگین طراحی شده اند.و در حال  حاضر، عرضه نفت ایران و ونزوئلا با قیمت های پایین برای شرکت‌های بزرگ نفت چین جذاب است .



.fxstreet.
 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/5273.html