printlogo


ویدیو/ چرا قطب صنایع پتروشیمی هوا ندارد؟
ویدیو/ چرا قطب صنایع پتروشیمی هوا ندارد؟
کد خبر: 38850 تاریخ: 1399/5/13 16:00
به نظر می‌رسد ایران بتواند با جمع آوری گازهای همراه و کاهش مشعل سوزی هم سبب کاهش آلودگی زیست محیطی شود و هم با کسب ارزش افزوده و افزایش اشتغال پایدار به چرخه اقتصاد کشور هم کمک کند.

نفتی ها /رسانه ها امروز ویدیویی از بدسوزی مشعل یک مجتمع پتروشیمی در بندر ماهشهر را منتشر کردند که علاوه بر آلودگی صوتی بالایی که داشت باعث آلودگی های زیست محیطی زیادی نیز در اطراف خود شده بود، ویدوهایی از  این دست هر چند وقت یکبار در رسانه ها دست به دست میچرخد و تبدیل به آرشیو خبری سایتهای خبری میشود، هر چند مسئله آلودگی های زیست محیطی از این دست در ماهشهر و عسلویه امری غیر عادی نیست، اما نکته اینجاست که سرانجام این خام سوزی‌ها به کجا ختم خواهد شد؟


طبق آمارها از۲۴ واحد صنعتی پتروشیمی بندر ماهشهر، تنها ۶ واحد پتروشیمی سند سبز را دریافت کرده اند و همین امر سبب شده بندر ماهشهر به یکی  از آلوده ترین شهرهای استان خوزستان تبدیل شود، و همین بدسوزی‌ها سبب شد تا این شهرستان در شش ماهه نخست سال۹۷ بیشترین تعداد اخطاریه های محیط زیستی را در هر سه زمینه آب، خاک و هوا در  استان خوزستان از سوی اداره محیط زیست این استان دریافت کند و جالبتر این که کسی هم پاسخگو نبود.
اگر چه بسیاری معتقدند این خام سوزی ها مختص ایران نیست و  طبق آمار شرکت تحقیقاتی FGE ، دولتهای خاورمیانه اهداف بلندپروازانه ای در کاهش مشعل سوزی دارند اما نتوانسته اند به این اهداف دست پیدا کنند. در عراق، سیاست صفر کردن مشعل سوزی تا سال ۲۰۲۱ از چند سال قبل وجود داشت اما این هدف به سال ۲۰۲۳ موکول شد و بعید است که این کشور حتی تا سال ۲۰۳۰ به چنین هدفی دست پیدا کند.
به گفته تحلیلگران کاتام هاوس، مشعل سوزی کشورها را از منافع اقتصادی که در صورت جمع آوری گازهای تولید شده در زمان استخراج نفت خام و فروش آنها به بازار حاصل می شد، محروم می کند. منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در صورت جمع آوری این گازها به جای سوزاندن آنها می تواند حداکثر ۶.۴ میلیارد دلار درآمد در سال داشته باشد.
علاوه بر این مشعل سوزی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا ۴۰ درصد از کل مشعل سوزی جهان را تشکیل می دهد و حدود ۶ میلیارد فوت مکعب در روز گازی که می سوزد، سالانه معادل ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تن دی اکسید کربن تولید می کند.
 به گفته کارشناسان، صفر شدن مشعل سوزی در اکثر کشورهای منطقه خلیج فارس بجز عراق قابل دستیابی است و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس همچنان مشعل سوزی دارند که منطقی نیست.
 در واقع دلایل این که کشورهایی نظیر عراق در صدر فهرست مشعل سوزان در خاورمیانه قرار دارند، عدم وجود زیرساخت کافی است، اما به نظر آنها بستر کاهش مشعل سوزی در ایران میتواند تا حدودی با جدی گرفتن شرکت های ایرانی و سرمایه گذاری پتروشیمی ها در طرح جمع آوری گازها  فراهم شود، و به نظر می‌رسد ایران بتواند با جمع آوری گازهای همراه و کاهش مشعل سوزی هم سبب کاهش آلودگی زیست محیطی شود و هم با کسب ارزش افزوده و افزایش اشتغال پایدار به چرخه اقتصاد کشور هم کمک کند.


 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/38850.html