printlogo


حاشیه‌های نفت و انرژی/از بلاتکلیفی طرح سهمیه‌بندی ‌بنزین تا ماجرای یک انتصاب غیرقانونی در وزارت نفت
حاشیه‌های نفت و انرژی/از بلاتکلیفی طرح سهمیه‌بندی ‌بنزین تا ماجرای یک انتصاب غیرقانونی در وزارت نفت
کد خبر: 38743 تاریخ: 1399/4/28 14:15
دنیای نفت و انرژی همواره سرشار از حواشی و اتفاقات غیرمترقبه و داستان‌های مختلف است، که در این بخش به این حواشی خواهیم پرداخت.

نفتی ها /اولین حاشیه این هفته "نفتی‌ها" را با ماجرای اقدام غیرقانونی وزارت نفت در بکارگیری پیمانکار در سمت حاکمیتی علیرغم اعتراض نهاد نظارتی آغاز میکنیم.
حاشیه‌های این اتصاب از جایی شروع شد که فرزین مینو- دبیر هیئت مرکزی گزینش وزارت نفت، طی حکمی یکی از کارکنان یک شرکت پیمانکاری را به عنوان مسئول دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش منصوب کرده است. این اقدام درحالی است که بکارگیری افراد و کارکنان قراردادی و پیمانکاری در پست‌های ثابت حاکمیتی غیرقانونی است.
در این راستا دیوان محاسبات کشور نیز در نامه‌ای به فرزین مینو بر غیرقانونی بودن این حکم انتصاب تاکید کرده و خواستار اقدامات اصلاحی در این حوزه شده است.
بر این اساس یکی از کارکنان شرکت ایمن پرتو آروین شرکت خصوصی پیمانکار خدمات حجمی تنظیفات ساختمان‌های ادارات مرکزی شرکت ملی نفت ایران  به عنوان مسئول دبیرخانه هیئت مرکزی گزینش وزارت نفت و همچنین معاون بررسی و تعیین صلاحیت هیات مرکزی گزینش وزارت نفت مشغول به فعالیت است و با این عناوین نیز اقدام به انجام مکاتبات اداری می‌کند.
در حالی که  اساسا امکان بکارگیری کارکنان مذکور در برابر وظایف حاکمیتی صنعت نفت میسر نیست. با این حال و علیرغم تذکر دیوان محسابات همچنان این نیروی شرکت پیمانکاری در سمت حاکمیتی یاد شده حضور دارد و نامه‌نگاری های وی با این عنوان و سمت نیز متوقف نشده است./فارس


حاشیه دوم اما بازهم به ماجرای تکراری بازنشستگان و معاون سابق زنگنه  و حضورشان در صندوق بازنشستگی می‌پردازد.
با ابلاغ  قانون منع بکارگیری بازنشستگان، آبان ۹۷ تبدیل به ماه خانه تکانی در وزارت نفت شد. علی کاردر، مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت کنار رفت و چندی بعد با حکم زنگنه به عنوان عضو هیأت رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت منصوب شد. حمیدرضا عراقی، مدیرعامل سابق شرکت ملی گاز و دیگر معاون زنگنه هم به یکی از شرکت‌های تابعه صندوق بازنشستگی کوچ کرد و هم اکنون عضو هیأت رئیسه صندوق است.
حبیب الله بیطرف، دیگر معاون وزیر نفت هم راهی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس شد. محمد مهدی رحمتی، هم حکم معاونت در این هلدینگ را دریافت کرد تا معاونان زنگنه یک روز هم بیکار نمانند.از میان معاونان زنگنه تنها رکن الدین جوادی و رضا نوروززاده سمت خاصی نگرفتند اما سایر معاونان وی، به شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی نفت رهسپار شدند تا قانون منع بکارگیری بازنشستگان هم مانعی نشود برای تغییر مدیران در وزارت نفت.
از سوی دیگر، با وجود این قانون زنگنه برای مدیریت شرکت ملی نفت از یک بازنشسته دیگر به نام مسعود کرباسیان استفاده کرد هرچند که توانست مجوز قانونی بکارگیری وی را دریافت کند اما این انتصاب با انتقادهای بسیاری همراه شد.
اجرای ناقص این قانون در وزارت نفت و یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی نفت حتی پای یک نهادهای نظارتی را نیز به ماجرا باز کرده به طوری این نهاد در نامه‌ای رسمی به زنگنه به او اخطار داده به این وضعیت پایان دهد.
همچنین سازمان بازرسی کل کشور هم چندی پیش لیستی از بازنشستگانی که در زیر مجموعه صندوق هستند را به وزارت نفت ارسال کرده تا با مدیران بازنشسته خداحافظی کنند که هنوز مشخص نیست وزارت نفت چه برنامه‌ای برای آن دارد.| مهر


حاشیه بعدی نقدی است بر بی برنامه‌گی وزیر نفت درباره اصلاح طرح سهمیه‌بندی ‌بنزین نداریم
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت امروز اعلام کرد که درصورت تبدیل طرح مجلس به قانون در رابطه با اصلاح طرح سهمیه‌بندی بنزین، وزارت نفت از آن اطاعت خواهد کرد.
بیژن زنگنه با بیان اینکه وزارت نفت برای اصلاح طرح سهمیه‌بندی بنزین -مبنی بر تغییر سهمیه بنزین از هر خودرو به هر خانوار- برنامه‌ای ندارد، گفت: اصلا ما فعلا چنین برنامه‌ای نداریم و من که هیچ وقت برنامه نداشتم و دولت نیز فعلا هیچ پیشنهادی نداده است.
وزیر نفت ادامه داد: ظاهرا دوستانی از نمایندگان مجلس چنین برنامه‌ای دارند که درصورت طی شدن مراحل قانونی آن و تبدیل به قانون، آنگاه همه باید از قانون اطاعت کنیم.
وی همچنین درخصوص برنامه‌های وزارت نفت برای برقراری ارتباط مجدد گازی با ترکمنستان، گفت: باید با آن‌ها مذاکره کنیم چراکه حل این مسئله منوط بر مذاکره است و تا قبل مذاکره نمی‌توان پیش‌بینی مشخصی داشت. / خانه ملت


حاشیه آخر این هفته هم از کاهش  تولید نفت ایران در چهار دهه گذشته  خبر می‎دهد.
ایران تولید نفت خود را به کمترین میزان در چهار دهه گذشته رسانده است و تمام ظرفیت ذخیره نفت نیز تکمیل است.
موسسه کپلر تخمین زده است که ذخیره نفت ایران برای ماه ژوئن حدود ۶۶ میلیون بشکه بوده است؛ یعنی حدود ۸۵ درصد از ظرفیت ذخیره ساحلی.
همچنین تولید نفت ایران در ماه ژوئن به ۱.۹ میلیون بشکه در روز رسیده است این میزان نصف سال ۲۰۱۸ و کمترین میزان از سال ۱۹۸۱ به این سو است.
صادرات نیز اوضاع خوشی ندارد صادرات نفت ایران در ماه می مطابق آمار کپلر به ۱۰۰ هزار بشکه رسیده است و مطابق گزارش آف.جی.ای ۲۱۰ هزار بشکه. در آوریل ۲۰۱۸ ایران حدود ۲.۵ میلیون بشکه نفت در روز صادر می کرد‌./ نفت خبر
 

لازم به ذکر است درج اخبار حواشی هفتگی حوزه نفت و انرژی در این بخش به منزله تایید آنها نیست و سایت تحلیلی خبری نفتی‌ها صرفا گردآورنده اخبار در این بخش خبری می‌باشد.

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/38743.html