printlogo


سرمایه هلدینگ خلیج‌فارس به ۱۴۴۰۰ میلیارد تومان رسید
سرمایه هلدینگ خلیج‌فارس به ۱۴۴۰۰ میلیارد تومان رسید
کد خبر: 27847 تاریخ: 1398/11/29 12:11
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از افزایش سرمایه هلدینگ خلیج فارس به ۱۴۴۰۰ میلیارد تومان خبر داد.

نفتی ها /مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از افزایش سرمایه هلدینگ خلیج فارس به ۱۴۴۰۰ میلیارد تومان خبر داد.

جعفر ربیعی روز گذشته در حاشیه اولین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل در نشستی خبری با بیان اینکه همکاری هلدینگ خلیج فارس، معاونت علمی ریاست جمهوری و سازندگان داخل یکی از عوامل و تضمین برای خرید از سازندگان داخلی صنعت نفت است، اظهار کرد: استفاده از خدمات بخش‌خصوصی داخلی در کشور یک‌طرفه نیست. دو طرف عزم خود را جزم کردند این اتفاق بیفتد. بنابراین استفاده از ساخت داخل در مجموعه هلدینگ خلیج فارس جدی است و این اعتماد به تولید داخل وجود دارد و هیچ ربطی به صدور بخش‌نامه و آیین‌نامه ندارد.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در خصوص لزوم وجود وندور لیست برای ممنوعیت ورود کالاهای خارجی در صنعت پتروشیمی اظهار کرد: این وندور در صنعت پتروشیمی وجود دارد و مربوط به سال‌های گذشته است و طبق آیین‌نامه همه خریدهای ما از لیست AVL است و شرکت‌های تابع ما نمی‌توانند خریدی خارج از AVL داشته باشند.

وی با بیان اینکه تا وقتی لزوم تولید محصولات پایه باشد نمی‌توانیم به پایین‌دست ورود کنیم، گفت: این در حالی است که صنعت پتروشیمی سالانه ۵/۵ میلیارد دلار معادل ۷۰ هزار میلیارد تومان خوراک به پایین‌دست تحویل می‌دهد و این نشان می‌دهد در بخش پایین‌دست هم فعال هستیم.

وی افزود: این مساله که پتروشیمی در پایین‌دست سرمایه‌گذاری کند از این جهت مهم است که جای بخش‌خصوصی تنگ نشود به همین دلیل ما در جاهایی که نیاز به سرمایه‌گذاری و تکنولوژی بالا دارد به پایین‌دست هم ورود می‌کنیم و در جهش سوم این هدف برنامه‌ریزی شده است.

ربیعی بیان اینکه در فهرست وزارت نفت بسیاری از صنایع پایین‌دست برای پروژه‌های جهش سوم دیده شده است، تصریح کرد: هلدینگ طی دو ماه آینده فهرستی از محصولات پایین‌دستی که مایل به اجرا با مشارکت بخش خصوصی است را اعلام می‌کند و ما در این زمینه فقط تامین سرمایه و هزینه خوراک خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه صنعت پتروشمیی نیاز به ریال و ارز برای احداث دارد، گفت: ۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای توسعه پتروشیمی تعریف شده که در مورد بخش ارزی فاینانس خارجی منتفی است. نمی‌توانیم مانند دهه ۷۰ از ارز خارجی استفاده کنیم و اکنون برای تامین ارز به صندوق توسعه ملی متکی هستیم و صندوق نیز بابت بازگشت سرمایه‌گذاری در بخش پتروشیمی صددرصد تضمین دارد.  

وی با بیان اینکه علاوه بر صندوق بخشی از منابع ریالی را نیز از بانک‌های داخل استفاده می‌کنیم، اظهار کرد: انتظار این است که از نقدینگی جامعه استفاده شود.

ربیعی با اشاره به افزایش سرمایه هلدینگ خلیج فارس در مجمع مهرماه سال‌جاری گفت: ما قول دادیم سود انباشت هلدینگ به‌صورت جایزه و افزایش سرمایه به سهامداران داده شود. روز چهارشنبه هفته جاری یک مجمع برگزار خواهد شد و سرمایه هلدینگ از ۹۱۵۰ میلیارد تومان به ۱۴۴۰۰ میلیارد تومان افزایش می‌یابد. بنابراین به‌صورت سهام جایزه و سود انباشته به سهامداران ارائه می‌شود.

ربیعی با بیان اینکه ابزارهای بورس باید تسهیل شود تا بتوانیم جذب سرمایه و نقدینگی از مردم داشته باشیم، گفت: تا آخر سال‌جاری ١٠٠٠ به‌اضافه ٢٠٠٠ میلیارد تومان اوراق منتشر خواهیم کرد و در حال حاضر ارزش هلدینگ خلیج فارس در بازار سرمایه از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته بنابراین بورس نباید با این مجموعه مثل یک شرکت کوچک رفتار کند.  

وی با تاکید بر اینکه بورس باید تسهیلات ویژه‌تری را همانند دیگر شرکت‌ها و هلدینگ‌های بزرگ برای مجموعه پتروشیمی خلیج فارس قائل شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه میلیاردها تومان از مسیر پتروشیمی تبدیل به ثروت سرمایه در کشور می‌شود باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

انجام مطالعات احداث یک پروژه الفینی به زودی

همچنین صفرعلی بابایی  - مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی - گفت: هلدینگ خلیج فارس هفت پروژه پایین‌دست پتروشیمی را در جهش سوم صنعت پتروشیمی اجرا می‌کند.

وی با اشاره به اینکه مطالعات احداث یک پروژه الفینی به ظرفیت یک میلیون تن در بندر امام به‌زودی انجام می‌شود، اظهار کرد: اسناد مناقصه یک واحد HDPE در ممسنی یا بروجن نیز در آینده نزدیک انجام می‌شود.

بابایی با بیان اینکه محوطه‌سازی پروژه ابن‌سینای اندیمشک آغاز شده است و به دنبال نهایی کردن دانش فنی آن هستیم، افزود: امیدواریم تا یک ماه آینده تغییر فرآیند پروژه سنقر کرمانشاه در هلدینگ خلیج فارس مصوب شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه هفت طرح پایین‌دست در معاونت برنامه‌ریزی هلدینگ خلیج فارس به سرانجام رسیده است که چهار طرح در حال اجرایی شدن است، تصریح کرد: مشارکت بخش خصوصی در این طرح‌ها به دلیل نیاز به حجم پایین سرمایه‌گذاری پایین، راحت‌تر است.

ایسنا

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/27847.html