printlogo


۸۰ درصد تاسیسات پتروشیمی قابل ساخت در کشور است
۸۰ درصد تاسیسات پتروشیمی قابل ساخت در کشور است
کد خبر: 27835 تاریخ: 1398/11/28 12:00
مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس گفت: اگر بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد نیازهای صنعت پتروشیمی در داخل تامین شود به نقطه مطلوب رسیده‌ایم اما در حال حاضر نیز بیش از ۷۵ تا ۸۰ درصد تجهیزات صنعت پتروشیمی...

نفتی ها /مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس گفت: اگر بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد نیازهای صنعت پتروشیمی در داخل تامین شود به نقطه مطلوب رسیده‌ایم اما در حال حاضر نیز بیش از ۷۵ تا ۸۰ درصد تجهیزات صنعت پتروشیمی در حال ساخت و قابل ساخت در داخل کشور است.

جعفر ربیعی در افتتاح نمایشگاه حمایت ساخت داخل در صنعت پتروشیمی با بیان این که این رویداد به این معنا نیست که قبلا در پتروشیمی از توان داخل استفاده نمی‌شده است، اظهار کرد: بسیاری از شرکت‌های پتروشیمی تجربیات زیادی دارند و برگزاری این همایش نیز با هدف ارتباط بیشتر اعضای هلدینگ با سازندگان، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌هایی که مدعی هستند می‌توانند مشکلات این صنعت را برطرف کنند، برگزار شده است تا در یک ارتباط مستقیم و بی‌واسطه این تعامل‌ها برقرار شود.

او با بیان این که خیلی از افراد ادعا دارند که تحریم‌ها موجب شده تا صنعت پتروشیمی به سمت ساخت داخل برود، گفت: البته ما منکر این مساله نیستیم و تحریم‌ها در تغییر رویکرد نسبت به این موضوع تاثیرگذار بوده اما تنها این مساله باعث این امر نشده است؛ چراکه در بسیاری از سال‌هایی که تحریم کمتر بوده و راه واردات بسته نبود، آن زمان نیز صنعت پتروشیمی از سازندگان داخلی استفاده می‌کرد.

ربیعی تصریح کرد: صنعت پتروشیمی همیشه منتظر این بود تا صنایع داخلی به کمک آنها بیاید. در برخی از بخش‌ها میزان تامین تجهیزات از خارج بیشتر است اما من امیدوارم به سطحی برسیم که بتوانیم میزان تولید داخلی در صنعت پتروشیمی را افزایش دهیم.

او با بیان این که صفر شدن واردات تجهیزات صنعت پتروشیمی یک شعار است و هیچ وقت اتفاق نمی‌افتد و از نظر اقتصادی نیز درست نیست، گفت: اگر بیش از ۸۵ تا ۹۰ درصد نیازهای صنعت پتروشیمی را در داخل تامین کنیم به نقطه مطلوب رسیده‌ایم لذا تقاضای من از سازندگان داخلی و مدیران پتروشیمی این است که به دنبال این تعامل دوسویه بروند و از ظرفیت‌هایی که در داخل کشور وجود دارد استفاده بیشتری کنیم تا بتوانیم کیفیت کالاها را افزایش دهیم و در زمان‌بندی تحویل کالا نیز سرعت بیشتری داشته باشیم تا در این شرایط صنعت پتروشیمی بتواند رشد قابل توجهی بکند.

مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس با تاکید بر این که زمانی که صحبت از توانمندی داخلی می‌شود، منظور نتیجه کارکرد مهندسان و کارگران ایرانی است، گفت: یعنی باید در داخل ایران کالا تولید و اشتغال به وجود آید. بعضا دیده شده که کالای خارجی را به نام کالای ایرانی به ما تحویل می‌دهند که این مساله درست نیست.

وی با بیان این که تنوع خوراک در صنعت پتروشیمی بسیار بالا است و هیچ کشوری حتی آمریکا نیز تنوع خوراک ما را ندارد، اظهار کرد: ایران بازار خوب داخلی برای محصولات دارد به‌گونه‌ای که سالانه پنج و نیم میلیارد دلار مواد اولیه به صنایع پایین‌دستی تحویل می‌دهیم و حتی اگر تقاضا نیز بیشتر از این میزان باشد می‌توانیم آن را پوشش دهیم.

وی با تاکید بر این که بخش اعظم صادرات کشور روی دوش پتروشیمی است، تصریح کرد: علی‌رغم این که گفته می‌شود پتروشیمی اشتغال‌زا نیست اما در پایین دست اشتغال زیادی ایجاد کرده است و پتروشیمی صنعتی است که هیچ‌گاه در کشور ما دچار رکود نخواهد شد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی ۴۰ میلیارد دلاری طی ۱۰ سال آینده برای اتمام پروژه‌های موجود و جدید گفت: از قبل از انقلاب تاکنون ۵۵ میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه‌گذاری شده و رقم سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارد دلار طی ۱۰ سال بیانگر بازار وسیع در این صنعت است.

ربیعی با اشاره به اهمیت تامین مالی پروژه‌های پتروشیمی گفت: باید کاری کنیم تا این نقدینگی وحشتناکی که در کشور وجود دارد وارد بحث تولید شود. در حال حاضر رقم نقدینگی از دو هزار هزار میلیارد تومان نیز فراتر رفته که باید برای آن فکری کرد.

او با بیان این که بورس با ابزارهای مختلفی که تعریف کرده باید از این نقدینگی استفاده کند و آن را در اختیار تولید قرار دهد، گفت: بوروکراسی اداری باعث شده تا این روند طولانی شود؛ به‌ گونه‌ای که برخی شرکت‌های بزرگ که در بورس حضور دارند، پشیمان می‌شوند و دوباره سراغ سیستم بانکی می‌روند. این در حالی است که بورس می‌تواند وقت کمی از نقدینگی پتروشیمی‌ها را جذب و آن را تبدیل به دارایی و سرمایه برای کشور کند.

ایسنا

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/27835.html