printlogo


مدیر عامل پتروشمی از قطع نشدن گاز کدام پتروشیمی‌ها اطمینان داده بود؟/ قطع گسترده خوراک گاز پتروشیمی‌ها کلید خورد!
مدیر عامل پتروشمی از قطع نشدن گاز کدام پتروشیمی‌ها اطمینان داده بود؟/ قطع گسترده خوراک گاز پتروشیمی‌ها کلید خورد!
کد خبر: 27613 تاریخ: 1398/10/30 08:26
قرار بود "گاز پتروشیمی‌ها قطع نشود!" این وعده ای بود که بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی آن را رسانه ای کرده بود.

نفتی ها /قرار بود "گاز پتروشیمی‌ها قطع نشود!" این وعده ای بود که بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی آن را رسانه ای کرده بود. مهم نیست کجا آن را بیان کرده اینکه در حضور رییس جمهور و مراسم روز پتروشیمی یا حداکثر یک کوچه اونطرف تر.
این درحالی است که به اذعان کارشناسان، این اظهارات تا حدودی یکی از وزرای نفت دولت دهم را در ذهن متواتر می‌سازد که در وصف وی همواره تاکید می‌شد فرق بشکه از تن در مقدار فروش نفت را تشخیص نمی‌دهد.
برهمین اساس بسیاری از کارشناسان این وعده محمدی که تاکید کرده بود مجتمع های تولیدی امسال کمبود گاز نخواهند داشت را الهامی از وضعیت هواشناسی سال گذشته و البته زمستان سپری شده جستجو میکنند. چراکه به نظر میرسد محمدی نیز از کاهش دمای اینچنینی در سطح کشور بی خبر بوده در حالیکه ظاهرا زمستان امسال با محمدی یار نبوده و البته مدیران و مشاوران درستی نیز در کنار وی قرار نگرفته اند که برای وعده های وی مشورتی دقیق ارائه دهند.
بنابر آمارهای موجود طی یک هفته گذشته روند تعطیلی مجتمع های پتروشیمی ناشی از قطع گاز آنچنان بالا بوده که دیگر بتوان به قطعیت وعده محقق نشده معاون وزیر را زیرسوال برد! اگرچه دراین بین بسیاری از کارشناسان نداشتن تجربه این مدیر فعلی در صنعت پتروشیمی را ناشی از عدم شناخت کافی از این صنعت می‌دانند و معتقدند محمدی به دلیل عدم تسلط کافی براین حوزه و البته نداشتن مشاورین درست چنین وعده هایی را ارائه می‌دهد!
اما بنابر اخبار رسیده با اولین موج سرما در هفته گذشته تولید پتروشیمی خراسان و پتروشیمی پردیس متوقف شد.
    بنابر اخبار رسمی منتشر شده    به دلیل برودت هوا و افت شدید فشار گاز و بنا به دستور شرکت ملی گاز مبنی بر کاهش و قطع مصرف خوراک گاز طبیعی، ظرفیت واحد های تولیدی پتروشیمی پردیس از مورخ ۹۸.۱۰.۲۰ محدود و در پی تشدید شرایط و قطع خوراک گاز طبیعی، تمام واحد ها به ترتیب فاز یک روز جمعه مورخ ۹۸.۱۰.۲۰، فاز دو روز شنبه مورخ ۹۸.۱۰.۲۱ و فاز سه روز یکشنبه مورخ ۹۸.۱۰.۲۲ از مدار تولید خارج و تولید اوره و امونیاک هر سه فاز این شرکت به صورت صد درصد متوقف شده است.
      دراین بین بنا بر اخبارهای رسمی ارسال شده پس از ۲ پتروشیمی مذکور، فعالیت پتروشیمی زاگرس و مبین هم متوقف شد. البته ظاهرا پتروشیمی مبین از محدودیت و کاهش خوراک گاز خبرداده است.
از سویی دیگر، منابع خبری از کاهش خوراک گاز پتروشیمی مرجان و توقف تولید پتروشیمی شیراز هم خبر داده بودند.
دلایل قطعی خوراک ٦ پتروشیمی ورود موج شدید سرما به کشور و افزایش مصرف گاز در استانهای شمالی و غربی و تلاش برای حفظ صادرات گاز به ترکیه و برق به عراق عنوان شده بود.
براساس این گزارش،محمدی ۱۸ آذر ماه در سخنانی با رد برخی اظهار نظرها مبنی بر اعتقاد نداشتن وزیر نفت به توسعه پتروشمی در کشور گفته بود مهم ترین مولفه توسعه صنعت پتروشیمی در اختیار داشتن سبد متنوع و مطمئنی از انواع خوراک های مایع و گاز است و تا زمانی که خوراک کافی و پایدار وجود نداشته باشد توسعه ای در صنعت پتروشیمی اتفاق نخواهد افتاد. وی در پاسخ به برخی انتقادها به سیاست های وزارت نفت در حوزه ساخت و توسعه صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی تصریح کرده بود« این منتقدان فراموش کرده اند که تا چند سال پیش بخش چشمگیری از صنایع پتروشیمی به علت کمبود گاز در فصل سرد سال با قطعی و افت فشار سوخت و خوراک گاز دست و پنجه نرم می کردند و به اجبار باید مجتمع ها از سرویس خارج می شد و تعمیرات اساسی آنها در دستور کار قرار می گرفت». محمدی همچنین گفته بود با شتاب بخشی به اجرای طرح های توسعه میدان عظیم پارس جنوبی در طول شش سال گذشته تاکنون و بهره بردای از ۱۲ فاز این میدان مشترک گازی، در شرایط کنونی صنایع پتروشیمی با مشکل کمبود خوراک گاز  روبرو نیست.
امسال هم آخر پاییز رسید و شمارش جوجه های مورد ادعای مدیرعامل پتروشیمی نشان داد هزار وعده خوبان یکی وفا نکند تا در آینده چه پیش آید و شاهد دیگر ادعاهایی باشیم که هیچ معیاری برای سنجش درستی و تحقق آنها وجود ندارد!
 

اختصاصی

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/27613.html