printlogo


"نفتی‌ها" از پاییزی که زمستان شد گزارش می‌دهد:گازی که به زاهدان رسید اما به مردم زاهدان نرسید!
"نفتی‌ها" از پاییزی که زمستان شد گزارش می‌دهد:گازی که به زاهدان رسید اما به مردم زاهدان نرسید!
کد خبر: 27243 تاریخ: 1398/9/17 09:02
گزارش رسانه ها نیز حاکی از آن است که مردم سیستان و بلوچستان در حالی آخرین روزهای ماه پاییز را پشت سر می‌گذارند که باز هم همچون سال‌های گذشته قصه پرغصه صف‌های طولانی دریافت سیلندر گازمایع در این ...

نفتی ها /گاز به زاهدان رسیده بود و وزارت نفت مدعی وفای به عهد دولت تدبیر و امید با مردم سیستان و بلوچستان شده بود. این داستان خیالی و شعار تبلیغاتی مربوط به اسفندماه سال ۹۵ بود حالا اما گوئی تمام مردم زاهدان در صف سیلندر گاز قرار گرفته اند. آنهایی هم که نیستند ناچار بودند در صف پمپ بنزین‌ها حضور داشته باشند.
گزارش رسانه ها نیز حاکی از آن است که مردم سیستان و بلوچستان در حالی آخرین روزهای ماه پاییز را پشت سر می‌گذارند که باز هم همچون سال‌های گذشته قصه پرغصه صف‌های طولانی دریافت سیلندر گازمایع در این استان تکرار شده است. هرچند اگر وزارت نفت به سیاق رویکرد جدید خود همه چیز را از بیخ و بن منکر نشود.
ظاهرا داستان از این قرار است که با سرد شدن هوا نیاز مردم شمال سیستان و بلوچستان به گاز افزایش پیدا کرده است اما رفع این نیاز ضروری در شهرهایی که هنوز لوله کشی گاز خانگی ندارند بسیار دشوار شده است و در واقع تقاضای زیاد مردم برای دسترسی به گاز منجر به صف های طولانی، ازدحام جمعیت و در نتیجه نارضایتی شهروندان شده است.
تا سال ۱۳۹۳  استان سیستان‌ و بلوچستان تنها استان کشور بود که از نعمت گاز لوله کشی بی بهره بود و این مساله مشکلات فراوانی را برای مردم این استان به وجود آورده بود تا اینکه بالاخره در سال ۹۳ پس از رسیدن خط لوله گاز به ایرانشهر مردم این شهر از نعمت گاز بهره مند شدند اما باقی استان همچنان از نعمت گاز بی بهره بودند.
این موضوع تا پایان سال ۹۵ ادامه داشت تا اینکه بالاخره با تبلیغات فراوان در تاریخ ۱۰ اسفند سال ۹۵ با حضور رئیس جمهور مشعلی در میدان گاز شهر زاهدان روشن شد، اما تاکنون که در آذر ماه سال ۹۸ قرار داریم همچنان مشکل گاز در این شهر وجود دارد.
گزارش های منتشره حاکیست موضوع کمبود سیلندر های گاز مایع هرساله در این ایام در سیستان و بلوچستان تکرار می‌شود و مانند آلودگی هوای تهران که همه مسئولین مربوطه به امید بارش باران یا وزش باد می‌نشینند در زاهدان مسئولین گاز نیز به امید عبور هرچه زودتر جبهه های هوای سرد از بالای سرشان می‌نشینند.
رسانه ها هم اگرچه هرساله گزارش ها و خبرهای مختلفی در این زمینه کار می‌کنند اما دریغ از ذره ای تغییر! همان طور که بیان شد امسال نیز این موضوع تکرار شد اما کمی زودتر و مسئولان امسال نیز پای کار آمدند اما صف های طولانی همچنان ادامه دارد و هنوز تغییری در وضعیت ایجاد نشده است.
دادستان عمومی و انقلاب زاهدان گفته بود: با توجه به اینکه یکی از شرکت‌های مربوطه نتوانسته گاز مایع مورد نیاز را تامین کند، صف‌های طولانی ایجاد شده است. وی دلیل بعدی افزایش صف‌ها را فروش غیرقانونی گاز توسط خودروهای توزیع کننده دانسته بود که کپسول را با قیمت بالاتری به دکه‌ها و مغازه‌های فروش آزاد می‌فروشند.
حسینعلی شه بخش مدیرعامل یکی از شرکت های تامین گاز سیستان و بلوچستان در این رابطه گفته بود در حال حاضر روزانه حدود ۲۰۰ تن گاز در مرکز استان توزیع می شود. این امر در حالیست که سال گذشته این رقم بین ۱۲۰ تا ۱۳۰  تن بوده است.
شه‌بخش چهار عامل اصلی بحران فعلی گاز در زاهدان را عدم توزیع گاز از سوی یکی دیگر از شرکت‌های متولی تامین گاز، فروش سهمیه نفت و جایگزین شدن گاز به جای این سوخت، معضل آزادفروشان و افزایش خودروها با سوخت LPG عنوان کرده و تاکید کرده بود حدود ۲۰ روز یکی از شرکت‌های گاز قادر به تامین گاز مورد نیاز خود نبود و دلیل اصلی آن این بود که براساس قیمت تعیین شده سازمان حمایت از مصرف کننده، شرکت‌ها نمی‌توانند بیشتر از ۴ تا ۵ میلیون تومان به خودروهای گازکش به عنوان کرایه حمل و نقل پرداخت کنند و این درحالی است که خودروهای صادراتی گازکش، برای جابجایی گاز از بندرعباس به نقطه صفر میرجاوه ۱۷ میلیون تومان دریافت می‌کنند و به همین دلیل بسیاری از خودروهای حامل گاز از ادامه کار با شرکت‌های توزیع کننده خودداری کرده و تانکرهای خود را از خودروها بر می‌دارند.
وی با اشاره به این مطلب که تعدادی خودرو در قبل از زمان سهمیه بندی جدید بنزین، سیستم گازسوز(LPG)  را بر روی خودروی خود نصب کرده بودند، اظهار داشت: در آن زمان برخی از رانندگان اقدام به فروش بنزین خود و خرید کپسول برای مخزن (LPG)  خود می کردند اما پس از سهمیه بندی جدید بنزین، تعداد قابل توجهی از خودروها برای(LPG) اقدام کرده اند که فشار قابل توجهی به شرکت های توزیع گاز آورده است.
شه بخش دیگر عامل کمبود گاز را بدمصرف کردن آن دانسته و گفته بود براساس دستورالعمل ابلاغی شرکت پرسی ایران گاز ایران، سهمیه هر خانوار در هر ماه دو تا ۴ کپسول بسته به شرایط متفاوت است و باید از این گاز برای خوراک پزی استفاده شود اما هم اکنون برای آبگرمکن، LPG)  ) خودروها و غیره نیز از این گاز استفاده می شود.(خبرگزاری مهر ۱۲/آزدماه ۹۸) چیزی تقریبا مشابه آنچه همیشه در مورد سوء مصرف و اسراف مردم در استفاده از بنزین شنیده ایم.
تمام این صحبت ها در حالی بیان شده که شرکت گاز در سکوت محض نظاره گر معضلاتی است که کمبود گاز به مشکلات ناشی از افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین در زندگی مردم این منطقه افزوده است.
شاید فقط خوشحالند از اینکه این روزها معضل بنزین سراسری بوده و بی کفایتی آنان در استان سیستان و بلوچستان را کاملا تحت الشعاع قرار داده است. مسئولین شرکت گاز حتی برای حفظ پست و مقامشان هم شده باشد، بد نیست سرمای بی سابقه زمستان سال ۱۳۹۴ و قطع گاز در مناطق سردسیر از جمله شمال کشور و تاوانی که مدیرعامل وقت گاز با برکناری اش پرداخت کرد را به یاد آورده پیش بینی امکان بروز زمستان سختی که جیک جیک مستونش در پاییز نمودار شده را از امروز انجام دهند.
 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/27243.html