printlogo


دلیل توقف تولید در پتروشیمی نوری: ترفند هلدینگ خلیج فارس پیش از برگزاری مجمع عمومی سالیانه؟
دلیل توقف تولید در پتروشیمی نوری: ترفند هلدینگ خلیج فارس پیش از برگزاری مجمع عمومی سالیانه؟
کد خبر: 16498 تاریخ: 1398/6/12 08:00
حدود ۲۰ روز به برگزاری مجمع سالیانه هلدینگ خلیج فارس باقی مانده و دراین بین به یکباره پتروشیمی نوری از مدار تولید آنهم در روزهایی که اورهال مرسوم نیست اعلام توقف تولید می‌کند

نفتی ها /حدود ۲۰ روز به برگزاری مجمع سالیانه هلدینگ خلیج فارس باقی مانده و دراین بین به یکباره پتروشیمی نوری از مدار تولید آنهم در روزهایی که اورهال مرسوم نیست اعلام توقف تولید می‌کند و دلیل را در تعمیرات جستجو می‌کند. رسانه ها از این امر گلایه می‌کنند اما هنوزهم دلیل این توقف یکباره تولید دراین مجتمع بزرگ پتروشیمی مشخص نیست. اما دراین بین برخی از کارشناسان از دلایل این توقف می‌گویند و معتقدند چانه زنی بیشتر در ازای خرید خوراک این پتروشیمی دلیلی بر این توقف یکباره است.
مجتمعی که تنها چند ماه از حضور آن در بازار بورس می‌گذرد و از هفته گذشته با توقف کامل تولید بنا بر ادعای مدیران آن شرکت وارد عملیات اورهال( تعمیرات اساسی) شده است. تعمیراتی که در این فصل از سال کمی غیر معمول به نظر می‌رسد. هرچند صانعی مدیر عامل پتروشیمی نوری گفته عملیات اورهال این مجتمع پتروشیمی روز چهارشنبه آینده به اتمام می‌رسد و طی روز پنجشنبه و جمعه واحد به مدار تولید باز می‌گردد و پیش از انجام اورهال موضوع به شرکت ملی صنایع پتروشیمی اطلاع رسانی شده و از سوی دیگر مخازن خوراک واحدهایی که از پتروشیمی نوری خوراک دریافت می‌کردند پر شده تا در طول مدتی که اورهال صورت می‌گیرد مشکلی برای واحدها پیش نیاید.
اما به نظر می‌رسد در پشت پرده توقف تولید در بزرگترین مجتمع تولیدکننده محصولات زنجیره آروماتیک‌ها که خوراک دیگر واحدهای پتروشیمیایی را می‌دهد و منجر به کاهش تولید محصولات دست کم در بیش از ۱۰ شرکت بزرگ و مهم پتروشیمی کشور در شرایط سخت تحریم شده است. یک دلیل ناگفته و نانوشته مهم دیگر وجود داشته باشد.
پتروشیمی نوری روزانه ۱۱۰ تا ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی مصرف می‌کند و نسبت به بالا بودن قیمتی که برای دریافت این خوراک از شرکت ملی نفت دریافت می‌کند ناراضی است حالا با توقف تولید و عدم دریافت این حجم بالا خوراک باعث انباشتگی یک تا ۱.۲ میلیون بشکه میعانات گازی در شرکت‌های تولید کننده و دغدغه شدید آنان برای دریافت هرچه سریع تر آن و جلوگیری از پر شدن مخازن و احتمالا توقف تولید میعانات گازی شده است.
مصرف میعانات گازی یکی از دلایل مهم شدن پتروشیمی نوری بوده و همین موضوع قدرت آن مجتمع در چانه زنی برای کاهش قیمت را بالا می‌برد.
به اذعان برخی از کارشناسان، اینکه مسئولان شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس عملا هیچ واکنشی به توقف تولید در پتروشیمی نوری نشان ندادند این شک و تردید را بیشتر می‌کند که چنین اقدامی برای توقف تولید و چانه زنی در کاهش قیمت خوراک احتمالا با هماهنگی آنان بوده است.
به اعتقاد این کارشناسان، مسئولان و مدیران ارشد بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور به خوبی از جایگاه و اهمیت محصولات تولیدی پتروشیمی نوری آگاه بوده و حتی برنامه ریزی تعمیرات اساسی این واحد قبل از اعمال تحریم‌های غیرقانونی انجام داده بودند اما با وجود انجام این تعمیرات در اوج شرایط تحریم این مجتمع به یکباره از مدار تولید خارج شد تا هم ریسک تولید گاز پارس جنوبی بیشتر شود و هم بخش عمده ای از مجتمع‌های پتروشیمی بطور مستقیم و غیرمستقیم با مشکل تامین خوراک روبرو شوند.
از همه اینها مهم‌تر یک سوال اساسی این است که در صورت صحت این ادعا آیا زنگنه وزیر نفت از این ترفند هلدینگ خلیج فارس آنهم در فاصله بیست روز تا برگزاری مجمع عمومی سالیانه هلدینگ خلیج فارس آگاه بوده است؟

اختصاصی

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/16498.html