printlogo


از شمارش جوجه‌های پاییزی تا حقوق‌های شبهه‌دار در پتروشیمی
از شمارش جوجه‌های پاییزی تا حقوق‌های شبهه‌دار در پتروشیمی
کد خبر: 16232 تاریخ: 1398/5/12 07:48
بسیاری از کارشناسان سرآغاز دوران افول صنایع پتروشیمی ایران را مقارن با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد می‌دانند. زمانی که اصغر ابراهیمی اصل با کلید سبز کمیته انتصابات مستقر در وزارت نفت در پست ...

نفتی ها /بسیاری از کارشناسان سرآغاز دوران افول صنایع پتروشیمی ایران را مقارن با روی کار آمدن دولت احمدی نژاد می‌دانند. زمانی که اصغر ابراهیمی اصل با کلید سبز کمیته انتصابات مستقر در وزارت نفت در پست مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی منصوب شد.

به اذعان بسیاری از کارشناسان،کلید تفرقه را ابراهیمی اصل آنجایی روشن کرد که در مخالفت علنی برنامه‌های تدوین شده توسط نعمت زاده بسیاری از طرح‌های مصوب دوران او را خلاف مصالح ملی و همراه با ضرر و زیان‌های گسترده مالی برای کشور دانست. ابراهیمی اصل تعدادی از طرح‌های بزرگ در دست اجرای پتروشیمی را متوقف کرد تا به زعم خودش آنها را در قالب طرح های کارآمدتر، با هزینه‌های کمتر و با مدیریت بهتر اجرا کند. خبرنگاران زیادی در آن روزها به دنبال پاسخی از سوی نعمت زاده نسبت به ادعاهای ابراهیمی اصل بودند و نعمت زاده که با آمدن به شرک پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی بشدت درگیر افزایش ظرفیت پالایشگاه‌ها و اجرای کارت هوشمند سوخت بود سعی می‌کرد درگیر حاشیه های مورد علاقه ابراهیمی اصل نشود. او نهایتا در پاسخ به همه اتهامات و ادعاهای مطرح شده به یک جواب کوتاه بسنده کرده و گفت " جوجه ها را آخر پاییز می‌شمارند". شمارش جوجه‌های مورد ادعای ابراهیمی اصل و مورد تاکید نعمت زاده شاید به تعبیری به پاییز هم نرسیده، پوچی ادعاهای ابراهیمی اصل آنچنان زود آشکار شد که کمتر از زمان مورد انتظار برای تولد یک نوزاد از کار برکنار شد.

با اینحال بنابر اعتقاد برخی از کارشناسان، پتروشیمی پس از برکناری ابراهیمی اصل هم نتوانست همچون دوران دولت‌های قبلی روی خوش ببیند زیرا که بنیان زمین خوردنش در دولت نهم پایه گذاری شده بود. با اینحال به گفته برخی از کارشناسان، یک دهه گذشت تا نوبت به دولت دوازدهم رسیده و زنگنه ای که در قالب وزیر نفت دولت مدعی تدبیر و امید با وزیر نفت دولت اصلاحات تفاوت اساسی پیدا کرده بود با انتصاب مدیران بی تجربه در صنعت پتروشیمی تیشه بیشتری به ریشه این صنعت زد. برهمین اساس بسیاری از کارشناسان معتقدند: انتصاب یک مدیر بی‌تجربه در بزرگ ترین و موفق ترین هلدینگ پتروشیمی کشور که عملا نقش مهم و تاثیر گذار پتروشیمی دوران اصلاحات را بر عهده گرفته بود، دومین تیشه اساسی برای فروپاشی صنایع پتروشیمی کشور را به ریشه آن وارد کند.

مدیرعامل متروئی هلدینگ خلیج فارس هم مانند ابراهیمی اصل با تعاریف و اصطلاحات خاص خودش آمده بود. از جمله اینکه در تنها دیداری که به منظور گفتگوی رو در رو با کارکنان داشت مدعی شد "نسبت به اینکه کارکنان پول شبهه دار وارد زندگی خود کنند مسئولیت و احساس تعهد می‌کند". اینجا هم جای جواب یک دهه قبل نعمت زاده که "جوجه ها را آخر پاییز می‌شمارند" خیلی زود مشهود شد. انتشار فهرست حقوق‌های کلان و نجومی منعقده با آنان از یک سو،جذب مجموعه ای از نیروهای بازنشسته شهرداری و دیگر سازمان‌ها در هلدینگ خلیج فارس علیرغم ادعای اولیه و اقدامی که در برکناری تعدادی از مدیران بازنشسته انجام شده بود و از آن مهم تر انتشار اخباری از قراردادهای کلان و خارج از عرف از جمله قرارداد یکصد میلیارد تومانی در یکی از شرکت‌های زیرمجموعه تعارض واضح ادعاهای صورت گرفته را در عمل نشان داد. اگرچه عمر مدیریت مدیرعامل متروئی منصوب زنگنه از زمان مورد انتظار برای تولد یک انسان سالم گذشته اما شباهت‌های عملکرد مدیریتی آنانکه با هیاهو و ادعا وارد پتروشیمی شده ولی در نهایت مجبور می‌شوند با سابقه ای پرابهام این صنعت ارزش آفرین را ترک کنند چقدر شبیه هم نشان می‌دهد. به اعتقاد کارشناسان، حوادث رخ داده در پتروشیمی طی دورران حضور ابراهیمی اصل و شرایط این روزهای این صنعت به گونه ای است که گوئی تاریخ در گوشه ای از این کشور در حال تکرار بوده و این تنها کارکنان پتروشیمی هستند که به تماشا و تجربه آن نشسته اند.

اختصاصی

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/16232.html