printlogo


طرح طبقه بندی مشاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی چگونه اجرا شد؟ / امیدی که خاموش شد
طرح طبقه بندی مشاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی چگونه اجرا شد؟ / امیدی که خاموش شد
کد خبر: 16067 تاریخ: 1398/4/23 13:25
گروهی از پرسنل منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در تماس با خبرنگار نفتی‌ها از نحوه اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در این منطقه گلایه کردند و خواستار دقت بیشتر مسئولین امر دراجرای عادلانه ...

نفتی ها /گروهی از پرسنل منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در تماس با خبرنگار نفتی‌ها  از نحوه  اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در این منطقه گلایه کردند و خواستار دقت بیشتر مسئولین امر دراجرای عادلانه این طرح شدند.
نخستین روزهایی که خبر اجرایی شدن طرح طبقه بندی مشاغل در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به گوش کارکنان و کارگران این منطقه رسید بسیاری از رخت بر بستن تبعیض‌های شغلی و یکسان شدن دستمزدهایشان خوشحال شدند.
اما متاسفانه عمر این خوشحالی چندان طولانی نبود،طرح طبقه بندی مشاغلی که  آمد تا به نوعی وضعیت کارگران در محیط‌های تولیدی را سامان بدهد و با بررسی شرایط اقلیمی به  یکسان سازی دریافتی‌ها بسته به شرایط فوق العاده آب و هوا، محرومیت از تسهیلات زندگی و سختی شرایط محل زندگی اقدام کند به ناگهان به طرحی تبدیل شد که باعث ایجاد شکاف درآمدی میان کارگران رسمی و قراردادی و در نتیجه نارضایتی کارکنانی که درآمدشان پایین مانده ‌بود  شد.
حال کارگران و کارمندان این منطقه رضایت چندانی از وضعیت اجرای این طرح ندارند و می‌گویند شرایط درج شده در این طرح برای ۶۰۰ نفر از پرسنل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی اجرا نشده است.


مسئله مهم دیگری که در این میان وجود دارد این است که طبق ماده ۴۸ و ۴۹ قانون کار ، طبقه‌بندی مشاغل باید بر اساس ارزشمندی شغلی و استاندارد‌های شغلی اجرا شود  که متاسفانه این اصل نیز در این منطقه نادیده گرفته شده است.

 

یکی از این پرسنل که نخواست نامش فاش شود در گفتگو با سایت نفتی ها گفت: متاسفانه این طرح ناقص  اجرا شده و صدای اعتراض بسیاری از  کارگران را بلند کرده است در صورتی که این اعتراض ها هم راه به جایی نبرده و باعث تعدیل اجباری چند نیروی کار فعال شده است.

در ادامه من باب مثال درباره کوتاهی‌های صورت گرفته در این طرح باید بگویم یکی از الزامات اجرای این طرح تشکیل یک کمیته اجرایی بود که  طبق قوانین حتما باید دو نماینده کارگری هم در این کمیته حضور میداشت که متاسفانه این اتفاق صورت نگرفت و از سویی دیگر نیز به گوش ما رسیده است که با سپردن اجرای این طرح به مشاور طرح طبقه بندی مشاغل در مرکز استان خوزستان که  از او خواسته شده تا با کمترین هزینه ها به اجرای آن بپردازد که همین امر باعث بی توجهی به حق و حقوق پرسنل زحمت‌کش در سازمان منطقه ویژه اقتصادی شده است.

 


نکته مهم بعدی دیگری که یکی دیگر از این کارگران معترض به آن اشاره داشت، این است که : تا زمانی که این شرکت مجری طرح طبقه بندی مشاغل در شرکت‌های زیر مجموعه خود بود، این طرح به صورت کامل و جامع اجرا  شد، اما درست زمانی که نوبت به خود شرکت رسید اجرای ایتم ها با نواقص  زیادی انجام شد
افزون بر این مشکل دیگری  که در این زمینه وجود دارد این است که اجرای این طرح و طبقه‌بندی‌ها در ماهشهر طبق استانداردهایی انجام می‌شود که در تهران تنظیم شده است و این خود یکی از بزرگترین مشکلاتی است که ما در حال حاضر با آن مواجهیم زیرا تا کسی در این شرایط  حضور نداشته باشد و کار نکند با سختی‌های کار در این محیط آشنایی نخواهد داشت.
در پایان باید گفت، در حالی که زنگنه یکی از آیتم‌های ساماندهی وضعیت حقوقی کارکنان حوزه نفت وپتروشیمی را اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل دانست بود؛ امید است که مسئولین امر با جدیت و عدالت بیشتری به اجرای این امر مهم که نقش کلید‌ی‌ای در افزایش امید و پویایی بین کارکنان این حوزه دارد بپردازند.

 

لینک مطلب: http://naftiha.ir/News/16067.html