نفت / شناسه خبر: 5717 / تاریخ انتشار : 1398/3/12 13:41
|

پالایشگاه‌های آسیایی بدون نفت ایران چه می‌کنند؟

بیش از یک ماه است که پالایشگاه‌های کشورهای آسیایی خریدار نفت ایران تشنه این نفت هستند و صاحبانشان هم حسابی متضرر شده‌اند؛ اما به راستی تحریم نفتی ایران بیشتر چه کسانی را تحت الشعاع خود قرار داده است

نفتی ها /بعد از این که آمریکا تنها روزنه باقی مانده برای خرید نفت ایران را بست،  بازار نفت با افزایش قیمتی روبه رشد مواجه شد که با خود مشکلات زیادی را به همراه داشت از  کمبود نفت مورد نیاز پالایشگاه‌ها و متضرر شدن صاحبانشان تا حواشی تجاری  و کاهش و بعضاً توقف تولید محصولات نفتی که خود ضربه بزرگی به اقتصاد کشورهای وارد کننده نفت ایرانی وارد کرد.
این کاهش تولید به گونه ای  است که  در حال حاضر حاشیه سود پالایشگاه‌ها به کمترین میزان در ۱۶ سال گذشته رسیده است.
طبق آمارهایی که انجام شده  هفت کشتی ایرانی تا ۳۰ ماه مه محموله‌های خود را در بنادر آسیایی تخلیه کردند و یک کشتی دیگر قرار بود تا روز جمعه برسد.
از این محموله‌ها، شش محموله به چین رفت که بزرگترین مشتری نفتی ایران است و دو محموله هم به هند رفت که دومین مشتری بزرگ نفت ایران به شمار می‌رود. سایر خریداران نفت ایران از جمله ژاپن و کره جنوبی در ماه مه از ایران خرید نداشتند.
البته گفتنی است این آمار تنها آمار کشتی هایی است که به صورت قانونی و چراغ روشن به مبادله نفت پرداخته اند.
اما مشکلی که در این میان ایجاد شده است افزایش ناگهانی بهای نفت و کمبود آن برای  مشتریان آسیایی بوده است  و آنها مجبور شدند برای تأمین نفت مورد نیازشان قیمت بالاتری پرداخت کنند.
طبق آمار رفینیتیو، مجموع واردات نفت آسیا در ماه مه به حدود ۲۴.۸۱ میلیون بشکه در روز رسیده که اندکی کمتر از ۲۶.۷۳ میلیون بشکه در روز در آوریل بوده است.
البته آمار آوریل به این دلیل بالا بود که پالایشگاه‌های چینی پیش از پایان مهلت معافیت‌های آمریکا، نفت بیشتری از ایران خریداری کرده بودند.
از سویی دیگر با این که آمار واردات ماه می احتمالاً بالاتر از مارس و فوریه بوده است  و نشان می‌دهد پالایشگاه‌های آسیای موفق شدند به نفت دسترسی پیدا کنند، اما  با این حال قیمت‌های بالاتر باعث شد سود کمتری داشته باشند و حاشیه سود پالایش در ماه مه به پایین‌ترین حد برای این وقت از سال در ۱۶ سال اخیر سقوط کرد.
اتفاق منفی دیگر برای پالایشگاه‌های آسیایی، رشد صادرات محصولات نفتی از سوی چین است که ظرفیت پالایش آن سریع‌تر از تقاضای داخلی رشد می‌کند که البته این موضوع نیز باز به نفع ایران است و به ضرر این پالایشگاه‌ها.
در واقع علی رغم وجود تحریم‌ها چین تشنه تولید به شدت به دنبال خرید نفت از  هر کشور و واسطه ای است این به گونه ای است که،  تقاضای نفت خام چین برای سال ۲۰۱۹ به شدت در حال رشد بوده است و احتمال دارد چینی ها به سراغ استفاده از سازوکار بورس برای خرید نفت ایران بروند.
این شرکت های چینی ادعا کرده اند شرایط فروش نفت در ایران نیز به گونه ای در حال رقم خوردن است که اگر عرضه های نفت ایران در بورس این کشور ادامه یابد می تواند راهی باشد برای خرید نفت از ایران که باید دید ایرانی ها چه مقدار نسبت به این مسئله پایبند هستند.
حال با این اوصاف و همچنین افزایش قیمت سوخت در کشورهای اروپایی و آمریکایی باید دید به راستی متضرر واقعی تحریم‌های نفتی ایران کیست؟


Reuters
 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5717

کلیدواژه

تحریم نفتی ایران

خریدار نفت

معافیت از تحریم نفتی ایران

پالایشگاه‌های آسیایی

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها