نفت / شناسه خبر: 5567 / تاریخ انتشار : 1398/2/23 15:00
|

ادعای آمریکا در خصوص افشای پشت پرده حادثه فجیره

رویترز در آخرین گزارش خود تاکید کرده است که ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است، اعلام کرده است که اطلاعاتی در زمینه انفجار نفتکش های اماراتی در فجیره دارد که فعلا محرمانه است .

نفتی ها /در حالی که عربستان و امارات طی روزهای گذشته  اعلام کردند که می‌توانند سوخت مصرف کنندگان نفت ایرانی را تامین کنند اکنون دچار خسارات بالایی شده اند و امنیت کشتی‌های نفتکش و بنادر و حتی شاخص بورسشان نیز زیر سوال رفته و به شدت افت کرده است.

در واقع اخبار ضد و نقیض آتش سوزی کشتی‌های عربستان و امارات در بندر فجیره از  صبح روز یکشنبه آغاز شد.

این در حالی است که اولین خبرگزاری که از این انفجار خبر داد المیادین بود؛ طبق اخبار اولیه انفجارهای مهیبی در بندر فجیره به وقوع پیوست که با هدف کشتی‌های نفتکش رخ داده بود و به گفته شاهدان عینی هفت کشتی نفتکش در آتش میسوختند.

اما درست چند ساعت بعد از انتشار این خبر مقامات عربستان این خبر را تکذیب کردند که مورد انتقاد بسیاری از رسانه های جهان قرار گرفت.

سوالی که برای این رسانه‌ها مطرح شد این بود که شاید عربستان بتواند این خبر را تکذیب کند اما چگونه می‌تواند دود ناشی از  این انفجار را پنهان کند؟

تا اینکه با فشارهای شدید رسانه‌ای ایجاد شده ، صبح امروز وزارت خارجه امارات متحده عربی، انفجارها در نزدیکی بندر فجیره را تایید کرد و در ادامه نیز خالد الفالح وزیر عربستان اذعان کرد، این دو نفتکش در مسیر خود در حال عبور از خلیج فارس و در آب‌های اقتصادی سرزمینی امارات در نزدیکی الفجیره بودند که مورد "تعرض و هدف عملیات خرابکارانه" قرار گرفتند. در حالی که یکی از آنها در مسیر برای حمل نفت سعودی از بندر راس تنوره بود و قصد داشت به آمریکا برود.

فالح در ادامه عنوان کرد: این حمله هیچ خسارت جانی یا نشت نفت را در پی نداشت اما در خسارت بسیاری به بدنه دو کشتی وارد شده است و این حمله را که تهدیدی علیه آزادی دریانوردی و امنیت انتقال نفت برای مصرف‌کنندگان در سراسر جهان دانست و آن را‌ محکوم کرد.

اما نکته‌ای  که در این میان مطرح است موقعیت استراتژیک بندر فجیره است این بندر در ساحل دریای عمان و در فاصله  ۱۴۰ کیلومتری تنگه هرمز قرار دارد که محل عبور یک سوم کشتی‌های تجاری جهانی است که روزانه تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه از آن صادر می شود و وقوع این حادثه بی شک میتواند نشان دهنده شکننده بودن امنیت کشورهای عربی خلیج فارس باشد.

از سویی دیگر نیز ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است گفت از گزارش ها در این زمینه آگاه است اما اظهار نظر دیگری نکرد.

نکته بعدی این حادثه مبهم نیز مربوط به تکذیب و تایید خبر بازمی‌گردد. المیادین در روزی که خبر را منتشر کرد  اعلام کرد که هواپیماهای جنگی فرانسه و آمریکا در منطقه در پی آتش سوزی و انفجارهای حاصل از آن به پرواز درآمده اند.اما با انتشار این خبر، خبرگزاری دولتی امارات (وام) به نقل از دفتر حاکم امارت فجیره هرگونه آتش سوزی و انفجار در بندرگاه صادرات نفت این امارت را تکذیب کرد.

این دفتر تاکید کرد که بارگیری و فعالیت نفکش‌ها در بندر فجیره به صورت عادی جریان دارد.

اما برخی رسانه‌ها حتی نام نفتکش های آسیب دیده را هم منتشر کردند؛ خبری که نشان می داد اطلاعات درباره این انفجارها آنقدر دقیق است که امکان تکذیب، سانسور یا بایکوت خبری وجود ندارد.

و در ادامه این رسوایی خبری رسانه‌ها با اعلام آتش سوزی هفت نفکش در خبر اولیه خود نام کشتی ها را نیز منتشر کردند که البته در خبر تکمیلی و تاییدی اماراتی ها نام ۴ فروند از این کشتی ها تایید شد و هنوز علت این پنهان کاری اماراتی ها معلوم نیست.

حالا رسانه‌های عربی گزارش داده اند که تیم حقیقت یاب‌ بین المللی عازم بندر فجیره شده است و هنوز جزئیاتی از عاملین اقدام منتشر نشده و گمانه زنی ها در این باره ادامه دارد.

اما سوالی که هنوز در هاله ای  ابهام قرار داد این است که چرا هویت مجریان این انفجارها مشخص نشده و اگر شده چرا اعلام نمی‌شود و هنوز اطلاعاتی دقیق درباره نوع انفجارها منتشر نشده مثلا اینکه آیا حمله موشکی رخ داده یا هوایی یا با مین های دریایی این انفجارها به وقوع پیوسته است یا حتی این گمانه مطرح است که غواص‌ها اقدام به کاشت بمب در بدنه کشتی ها کرده باشند و به نظر می‌رسد مقامات اماراتی در این حادثه به شدت دنبال سانسور خبری هستند.

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5567

کلیدواژه

پشت پرده حادثه فجیره

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها