نفت / شناسه خبر: 5540 / تاریخ انتشار : 1398/2/21 14:45
|

حاشیه‌های نفت و انرژی/از توئیت جنجالی ضرغامی تا مشتریان غیر قابل شناسایی پتروشیمی

دنیای نفت و انرژی همواره سرشار از حواشی و اتفاقات غیرمترقبه و داستان‌های مختلف است، که در این بخش به اخبار این حواشی خواهیم پرداخت.

نفتی ها /در حاشیه اول این هفته نفتی‌ها به ماجرای توئیت جنجالی ضرغامی و پاسخ زنگنه می‌پردازیم.
 با گذشت بیش از یک سال از خروج آمریکا از برجام می‌گذرد، در طول این یک سال وزارت نفت ایران از یک سو بواسطه بازگشت‌ تحریم‌های نفتی و از سوی دیگر بدلیل فشارهای پیدا و پنهان سیاسی در داخل کشور تحت فشار بوده است.
در آخرین نمونه از این تحرکات سیاسی می‌توان به محتوای انتشار یافته در حساب توئیتری رئیس اسبق صدا و سیما اشاره کرد.  عزت‌الله ضرغامی هفته گذشته دیروز در حساب توئیتری خود نوشت: ‏گویا آقای زنگنه هنوز نگران عواقب قضایی دور زدن تحریم‌ها برای فروش نفت است. ولی مطلعم که اخیراً این مشکل حل شده و ایشان اختیار عمل بالایی دارند.چرا وزارت نفت هنوز آرایش جنگی ندارد؟؟"
فارغ از ارزیابی صحت ادعای ضرغامی در مورد عملکرد وزیر نفت در مقابله با شرایط تحریم که البته تکرار ادعاهای پیشین در این خصوص بود، باید از آقای ضرغامی پرسید زنگنه از عواقب قضایی چه چیز می‌ترسد؟
در پاسخ باید گفت، دلیل محافظه‌کاری وزیر نفت در استفاده از روش‌های غیر متعارف را می توان در اظهارات چندی پیش زنگنه جستجو کرد.
در نهایت اما باید گفت این توئیت آقای ضرغامی را نمی‌توان و نباید آخرین اقدام در راستای اعمال فشار بر وزیر نفت برای رفتن به مسیرهای نامتعارف در فروش نفت دانست. فشارها از یک سال پیش وبه موازات خروج ترامپ از برجام آغاز شده و در طول این یک سال به طرق مختلف مجال بروز یافته.
این همه در حالی است که در وانفسای انتشار اخبار مربوط به آشفتگی‌های ناشی از تحریم‌ها، بر خلاف دوره قبل، این بار وزارت نفت در فضایی دور از "آرایش جنگی مدنظر حامیان دولت قبل" به کار خود مشغول است و از قضا باید گفت رمز موفقیت صنعت نفت در طول این مدت، دور ماندن از روش‌های غیر متعارف در فروش نفت بوده است.
روش‌هایی که به اذعان بسیاری از آگاهان کمکی به فروش بیشتر نفت در بازارهای جهانی نمی‌کند و تنها حاصل آن ثروت بادآورده  برای برخی و شکل‌گیری باندهای مافیایی در اقتصاد و سیاست ایران است. باندهایی که به گفته وزیر نفت قابلیت اداره امور از داخل زندان را نیز دارند!

حاشیه دوم هم به اقدام غیرقانونی وزیر نفت و شورای اداری نفت اختصاص دارد،  که مجوزهای وزرای قبلی نفت را در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای مدت موقت به معین باطل اعلام کردند!
بر اساس مصوبه جلسه شماره ٨٣ شورای عالی اداری صنعت نفت آن دسته از کارکنان قرارداد موقت نفت که با مدرک تحصیلی دیپلم به مدت معین تبدیل وضعیت شدند باید به مدت موقت تنزل پیدا کنند!
این اخبار حاکی است این نیروها با مجوز وزرای قبلی نفت تبدیل وضعیت شدند و سمت های آنها نیز دیپلم پذیر هستند.
کارکنان صنعت نفت می گویند مهندس زنگنه از ابتدای دوره وزارت جدید خود در دولت حسن روحانی روی قطع مزایای ناچیز اقشار ضعیف صنعت نفت تمرکز کرده ولی در مقابل فرش قرمز زیر پای نمایندگان مجلس پهن می کند.
تا کنون تعداد زیادی از نمایندگان اصلاح طلب ادواری و فعلی مجلس با مجوز زنگنه به استخدام نفت در آمدند که عمدتا" مدرک و تخصص آنها ارتباطی با نفت ندارد!
افزون براین برخی رسانه ها متذکر شدند که قربانی این مصوبه غیر قانونی شدند در صورت تمایل می توانند از آقای زنگنه به دیوان عدالت اداری شکایت کنند.

حاشیه بعدی به خبر یک شرط ترامپ و فراموشی ۱۲ شرط پمپئو می‌پردازد
رییس جمهور امریکا در سخنان روز گذشته خود، نکاتی را مطرح کرد که هیچ سنخیتی با شروط ۱۲ گانه پمپئو ندارد. او به شکل عجیبی گفت که فقط از ایران یک درخواست دارد و آن نیز نداشتن سلاح هسته ای است! نکته ای که دستکم تا این لحظه ایران آن را نداشته است.
کارشناسان می‌گویند احتمال این که ترامپ به اشتباه محاسباتی خود در مورد ایران پی برده باشد وجود دارد ، آنها می‌گویند ترامپ که اکنون دیده کمتر ۱۸ ماه به انتخابات ریاست جمهوری مانده، و یک توافق خوب را خراب کرده است و از سویی دیگر با رهبر کره شمالی به توافق نرسید، با چین وارد جنگ تجاری بی سابقه ای شد، وچون در همه این مسایل به جای ثبات، دچار بی ثباتی شده است.
حالا به او خبر داده اند که فشار بیش از اندازه به ایران، باعث واکنش تند تهران شده، همه مشاهدات حکایت از تهاجمی شدن ایرانی ها شده و اگر حواسش نباشد ممکن است دستی دستی امریکا را وارد جنگ کند، او احتمالا از اروپایی ها هم پیام هایی دریافت کرده که حرکت دوباره ایران به سمت غنی سازی، مهاجران و مواد مخدر تقصیر اقدامات واشنگتن است.
حال کارشناسان می‌گویند کافی است ایران فقط اندکی دامنه تهدید را گسترده تر کند، بعد خواهید دید که چگونه ترامپ دوباره به توافق هسته ای رسمیت خواهد داد.


حاشیه چهارم  به خبر غیر قابل ردیابی  بودن مشتریان پتروشیمی می‌پردازد.
در این راستا علی محمد بساق زاده ؛ مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی می‌گوید: پیک تحریم پتروشیمی تحریم اولیه بود آن زمان به لحاظ لجستیک تحریم شدیم .
بحث لجستیک صادرات پتروشیمی حل شده است، علاوه بر کشتی که از قبل برای آن برنامه‌ریزی صورت گرفته، موضوع دوم خریداران هستند، مشتریان پتروشیمی نه کشورها بلکه شرکت‌های خصوصی هستند مثلا وقتی محموله متانول به هند می‌رود خریداران متنوعی وجود دارد که براحتی قابل ردیابی نیستند.
با هماهنگی دولت سعی بر این است که صنایع پتروشیمی ارز را وارد نکنند و به جای آن قطعات یدکی وارد شود .

حاشیه آخر نیز به بلاتکلیفی قرارداد سوآپ نفت کرکوک میپردازد.
قرارداد سوآپ نفت کرکوک عراق از طریق ایران که آذر ماه ۹۶ به امضا رسید و عواید اقتصادی مهم و فراوانی برای دو طرف دارد، ماههاست به طور کامل متوقف شده است و انتظار می رود اجرای مجدد آن از سوی وزارت نفت پیگیری شود.ایران علاوه‌بر کاهش هزینه‌های انتقال نفت خود برای پالایشگاه‌های غرب و شمال غرب، می‌تواند نفت عراق را جایگزین نماید.همچنین ایران می‌تواند بنزین حاصل از پالایش این نفت را به عنوان تأمین بخشی از نیاز بازار عراق به این کشور صادر کند.

 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5540

کلیدواژه

قرارداد سوآپ نفت کرکوک

توئیت جنجالی ضرغامی

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها