نفت / شناسه خبر: 5538 / تاریخ انتشار : 1398/2/21 07:52
|

محمدی به مدیریت نمایشی نهادینه شده در شرکت ملی صنایع پتروشیمی پایان می‌دهد؟

بعد از رفتن شعری مقدم وانتصاب شاهدائی و پس از آن نوروزاده به عنوان معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بسیاری از کارشناسان نسبت به انتصاب‌های غیرکارشناسی دراین جایگاه هشداردادند.

نفتی ها /بعد از رفتن شعری مقدم وانتصاب شاهدائی و پس از آن نوروزاده به عنوان معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بسیاری از کارشناسان نسبت به انتصاب‌های غیرکارشناسی دراین جایگاه هشداردادند. این ابراز نگرانی در نهایت به همگان اثبات شد. چراکه به اذعان بسیاری از کارشناسان در دوره مدیریت ۲معاون پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی عملکرد مثبتی که هدف نهائی آن جذب سرمایه برای توسعه ونوشتن استراتژی مشخص این صنعت بود، ارائه نشد.
دراین بین عملکرد محمدی در صنعت پتروشیمی نیز با ابهاماتی روبروست که شاید پرداختن به بخشی از مصاحبه این معاون وزیر در حاشیه نمایشگاه نفت گویای نکاتی باشد که شاید توجه این مدیرعامل به این نکات بتواند باعث ایجاد تحرکات مثبتی دراین صنعت گردد.
دراین بین لازم به توضیح است که "نفتی‎ها" همچنان معتقد به این نکته است که باید زمانی برای نتیجه گیری نسبت به عملکرد این مدیرعامل تازه نفس صنعت پتروشیمی قائل شد. اما قطعا دراین راه دشوار نکات مورد اشاره کارشناسان می‌تواند نقشه راهی در جهت پیشبرد بهتر اهداف این شرکت و درنهایت توسعه درخشان صنعت پتروشیمی تلقی گردد.

بهزاد محمدی روز جمعه، ۱۳ اردیبهشت‌ماه در این نمایشگاه و در نشست خبری که با رسانه ها داشت گفته بود: در حال حاضر ۳۱ میلیون تن محصول پتروشیمی قابل فروش داریم. از این ۳۱ میلیون تن محصول پتروشیمی ۲۲.۵ میلیون تن آن را به مقاصد و کشورهای مختلف صادر و ۸.۵ میلیون تن آن را نیز در داخل کشور عرضه می‌کنیم که ۴.۷ میلیون تن آن در بورس عرضه می‌شود.( شانا ۱۳ اردیبهشت ۹۸)
برای اطلاع مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید به وی تذکر داد لطفا در مصاحبه های بعدی یک میلیون و دویست هزار تن از رقم۳۱ میلیونی مورد ادعایشان را کم کنند. زیرا تنها یک هلدینگ فعال این صنعت طی فقط یک سال ۱ میلیون و ۲۰۰ هزارتن کاهش تولید داشته است. در حالیکه مدیرعامل سابق هلدینگ مذکور پس از چهار سال تلاش و برنامه ریزی توانسته بود ظرفیت تولیدات آن هلدینگ را در پایان سال ۹۶ به ۸۵ درصد ظرفیت اسمی معادل ۲۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول برساند که تیم مدیریتی جدید این رقم را در پایان سال ۹۷ به رقم ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تن معادل ۸۰ درصد ظرفیت اسمی کاهش دادند. این درحالی است که بسیاری از کارشناسان خواستار این نکته اند که مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی   از تیم مدیریت تولید بخواهد دلایل چنین کاهش تولیدی را دقیق و کارشناسی شده برای او گزارش کرده و پیگیر ضعف های مدیریتی موجود در شرکت‌های فعال این صنعت باشد.
ازسویی دیگر در مصاحبه اخیر مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی به توسعه صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های آن شرکت در سال‌های پیش‌رواشاره کرده و درعین حال به سه طرحی که قرار است در سال جاری به بهره‌برداری برسد و همچنین۱۵ طرحی که در سال ۹۹ اجرایی خواهند شد و جهش قابل توجهی که در صنعت پتروشیمی ایجاد خواهند کرد اشاره کرده است. به اذعان کارشناسان این ارقام نشان می‌دهد محمدی کاملا با مقوله فریب دهنده ایجاد ظرفیت‌های خالی بیگانه است. لذا باید به وی هشدار داد مواظب این خلاء و مخصوصا کلنگ زنی‌های نمایشی که این روزها راه افتاده باشد. زیرا اگرچه معلوم نیست این کلنگ‌ها برای چه کسی و با هدف حمایت از چه برنامه ای به زمین زده می‌شوند ولی لازم است این مدیرعامل تازه نفس شرکت ملی صنایع پتروشیمی بداند که این مراسم های نمایشی با وجود طرح های انبوه نیمه تمام این صنعت برای وی عملکردی مثبت به تصویر نخواهد کشید. تنها نتیجه این کلنگ زنی‌ها می‌تواند پیشبرد اهداف تبلیغاتی برخی از مسوولان را به همراه داشته باشد که قطعا از این تبلیغات چیزی نصیب این مدیرعامل نخواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنعت پتروشیمی در بخش دیگری از مصاحبه خود در نمایشگاه نفت گفته بود: این صنعت در بخش درآمدزایی برای کشوراهمیت فراوانی دارد.  به گفته وی این صنعت امروز به عنوان یک نظام اقتصادی به‌شمار می‌رود و با توجه به نقش مهمش در درآمدهای ارزی کشور اهمیت فوق‌العاده‌ای دارد.(شانا)
به اذعان کارشناسان، انتظار منطقی از شخصی در سطح نفر اول پتروشیمی کشور این است که وقتی اینگونه از اهمیت درآمدزایی این صنعت در افزایش درآمدهای ارزی کشور صحبت می‌کند از تمام وقایع ریز و درشت رخ داده مربوط به درآمدهای ارزی آن مطلع باشد. محمدی به دلیل جایگاه مدیریتی خویش باید از نظر اطلاعات یک سروگردن از همه شرکت‌ها و هلدینگ‌ها بالاتر باشد.
دراین بین مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به طرح‌هایی که در این سال‌ها آغاز شده و در حال اجرا هستند، گفته: با فرض اینکه هیچ طرح جدید دیگری آغاز نشود تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولید پتروشیمی به ۱۲۱ میلیون تن می‌رسد.(شانا ۱۳ اردیبهشت ۹۸). دراین بین کارشناسان پیشنهاد می‌کنند از آنجایی‌که مدیر طرح‌های پتروشیمی مدیر باتجربه‌ای است واقعیت‌های موجود در ارتباط شرایط فعلی طرح‌ها و پروژه هایی با بیش از ۱۴ سال سابقه و درصد پیشرفت‌های بسیار پایین را ازوی پیگیری کرده، در آینده چنین اعداد و ارقامی با واقع نگری بیشتری اعلام کنند. 
توضیحات "نفتی‌ها":
 برای جلوگیری از اطاله کلام ارزیابی و تحلیل صحبت‌های مدیرعامل پتروشیمی در مورد نقشه راه و برنامه های بلند مدت مورد نظر وی، حمایت از تولید در سال ۹۸ در راستای تحقق شعار رونق تولید و همچنین حمایت از سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش بنیان را به زمان دیگری موکول می‌کنیم.

اختصاصی

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5538

کلیدواژه

نوروزاده

شرکت ملی صنایع پتروشیمی

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها