نفت / شناسه خبر: 5487 / تاریخ انتشار : 1398/2/14 14:42
|

حاشیه‌های نفت و انرژی/از بازار داغ شایعات نفتی تا سرانجام ماجرای کارت خوان دفتر وزیر

دنیای نفت و انرژی همواره سرشار از حواشی و اتفاقات غیرمترقبه و داستان‌های مختلف است، که در این بخش به اخبار این حواشی خواهیم پرداخت.

نفتی ها /حاشیه اول این هفته به ماجرای سهمیه بندی بنزین میپردازد که در این هفته سر وصدای زیادی هم به پا کرده است که ظاهراْ به خاطر مشکلات فنی و فشار نمایندگان مجلس فعلا به تعویق افتاده است.
در همین راستا و بعد از انتشار شایع آغاز سهمیه بندی بنزین در تاریخ ۱۲ اردیبهشت‌ماه دبیرخانه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور به انتشار برخی اخبار نادرست و شیوع شایعاتی مبنی‌ بر سهمیه‌بندی بنزین از ساعت ۲۴ روز پنجشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه جاری واکنش نشان داد.
اما این شایعه جدای از صف های چند کیلومتری که در پمپ بنزین ها ایجاد کرد حواشی دیگری نیز داشت .
پس از ناکامی‌های سریالی دولت دوازدهم در سامان دادن به وضعیت اقتصادی کشور، طرفداران دولت و وزارت نفت در حال تولید مطالبی هستند که براساس آن، سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت آن را به زمین سایر قوا و نهادها بیاندازند. به عنوان نمونه در مطلبی که جدیدا توسط یکی از رسانه‌های نزدیک به دولت منتشر شده و توسط سایت‌های ضدانقلاب و معاند به سرعت بازنشر شد، دولت مجری سیاست‌های سایر قوا معرفی و حتی نوشته است وزارت نفت مخالف سهمیه‌بندی است!
این تلاش‌ها به منظور کاهش چشمگیر هزینه برای دولتی است که با سوءمدیریت و نسخه‌های عجیب اقتصادی خود، مدافع سرسخت سهمیه‌بندی و افزایش قیمت سوخت در راستای افزایش درآمدهای خود است. با این وجود در یک تقسیم کار، رسانه‌های همسو درصدد القای این توهم هستند که دولت مخالف این موضوع است و سایر قوا به قوه مجریه فشار می‌آورند که سهمیه‌بندی بنزین اجرایی شود.
این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که دولت از سال گذشته برای افزایش قیمت بنزین پافشاری کرده و حتی در لایجه بودجه خود برای این مهم برنامه ریزی کرده بود که با مخالفت مجلس روبه رو شد اما در سال جاری، توانسته فضا را برای افزایش بهای این حامل انرژی آماده کند. به نظر می‌رسد جریان رسانه‌ای دولت برای تکرار نشدن ماجرای «دلار جهانگیری» که رانتی ۲۰ میلیارد دلاری برای عده‌ای خاص ایجاد کرد و کسی مسئولیت آن را بر عهده نگرفت، این بار قصد دارد پاستور را مجری سیاست‌ افزایش قیمت بنزین معرفی کند و نه طراح آن!

حاشیه دوم این هفته نفتی ها نیز به شکستن تعهدهای پیمانکار خارجی در میدان آزادگان جنوبی  اختصاص دارد.
تورج دهقان، مدیرعامل شرکت متن در نشست خبری نمایشگاه نفت گفت:شرکت متن، مجری توسعه میدان‌های نفتی است و مسئولیت امضای قرارداد با شرکت ملی نفت ایران است، تا آنجا که مطلعم مذاکره با شرکت‌های چینی سی ان پی سی و سینوپک در حال انجام است.منتظریم توسعه فاز دوم میدان‌های غرب کارون را با ابلاغ شرکت ملی نفت ایران شروع کنیم.
میزان رطوبت  هورالعظیم طی ۲ سال اخیر  حدود ۷۰ درصد بوده است، می‌توانید تصاویر ماهواره‌ای را ببینید. سیاست وزارت نفت و آقای زنگنه حفاظت و حراست از تالاب هورالعظیم است و بارها گفته‌ام ارزش هورالعظیم کمتر از منابع زیرزمینی نیست.
توسعه در میادین مشترک و شتاب‌بخشی در توسعه آن اولویت کشور است و موظف به توسعه در این بخش هستیم.سیاست وزارت نفت یکپارچه‌سازی میادین مشترک یاران شمالی و جنوبی است و توسعه آن به روش بیع متقابل یا مدل جدید قراردادهای نفتی است.‌
مذاکره با شرکت اویک برای توسعه فاز دوم میدان آذر و رسیدن به تولید روزانه ۱۰۰ هزار بشکه به صورت جدی در دستور کار قرار دارد و این شرکت پتانسیل توسعه این میدان را با توجه به سابقه اش دارد.میدان آزادگان جنوبی بزرگترین میدان غرب کارون است که متاسفانه پیمانکار خارجی آن به تعهد خود در این میدان عمل نکرد و توسعه آن به پیمانکاران داخلی سپرده شد.
پیمانکاران داخلی در کمتر از سه سال با حفاری ۱۰۰ حلقه چاه، تولید نفت از میدان آزادگان جنوبی را به روزانه ۱۰۰ هزار بشکه برسانند. هیچ برنامه‌ای برای کاهش تولید از میدان‌های غرب کارون به ما ابلاغ نشده است و توسعه میدان‌های مشترک با شتاب ادامه پیدا خواهد کرد.

حاشیه سوم این هفته نیز هم به اظهارت رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی میپردازد
حشمت الله فلاحت‌پیشه با بیان اینکه برخی از تولیدات در زمینه‌های پتروشیمی، نفت، گاز، بنزین و فرآورده‌های نفتی قابل تحریم نیست و کشور باید به این سمت پیش برود، گفت: اما بارها بنده گفته‌ام ‌که شائبه، ظن و گمان جدی جاسوسی کارشناسی در ممانعت از طرح‌هایی که برای کشور اهمیت جدی دارد، وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه به طور مثال یک سری طرح‌های پتروشیمی وجود دارد که بنده خود یکی از آنها را پیگیری کردم پتروشیمی اسلام‌آباد غرب و پالایشگاه آناهیتا کرمانشاه است که به نظر بنده معدن جاسوسی کارشناسی در آنها وجود دارد، عنوان کرد: در ممانعت از عملیاتی شدن این دو طرح راهبردی در کشور خیلی از این طرحها با کارشکنی مواجه هستند.
فلاحت‌پیشه با بیان اینکه در طول این مدت ده‌ها میلیارد یورو ارز وارد کشور شد، بیان کرد: اگر در این مدت زمینه‌ها را برای فاینانس و جذب سرمایه خارجی فراهم می‌کردند و مانع‌سازی انجام نمی‌شد و بخشی از پول و سرمایه وارد حوزه پتروشیمی پالایشگاه‌ها می‌شد به راحتی نظام جمهوری اسلامی می‌توانست روزانه یک میلیون بشکه نفت و میعانات گازی خود را به عنوان خوراک به پتروشیمی و پالایشگاه می‌داد.
وی در ادامه افزود: وی افزود: باید آن دسته از کارشناسان که ظن جاسوسی در مورد آنها جدی است و یا اقدامات آنها به گونه ای است که در قالب مأموریت‌های غرب است از شرکتهای دولتی بیرون رانده شوند.

اما حاشیه آخر این هفته هم ماجرای کارت خوان دفتر وزیر اختصاص دارد.رئیس دفتر رئیس جمهور در خصوص شایعه انتشار یافته در برخی کانال‌های تلگرامی و رسانه‌های مخالف وزیر نفت با مضمون وجود کارت‌خوان در دفتر کار وزیر گفت :اصلاً یک چنین چیزی نیست. در طول این مدت زندگی آقای زنگنه و هر آنچه دارد را محاسبه کنید؛ باید مدال صداقت و درستکاری را به این فرد داد.(زنگنه) در جایی زندگی می‌کند با این همه امکانات و همه چیز دستش است، اما توانسته خودش را نگه دارد انصافا نه این که همکار من است، بلکه باید از ایشان تشکر کرد.آقایی هم که این حرف را زده نباید هیچ وقت به حرف‌هایش توجه کنید.
 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5487

کلیدواژه

بازار داغ شایعات نفتی

ماجرای کارت خوان دفتر وزیر

تورج دهقانی

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها