نفت / شناسه خبر: 5360 / تاریخ انتشار : 1398/1/25 07:45
|

پشت پرده بزرگنمائی پرونده پتروشیمی چه بود؟/ چه کسانی مهره چینی می‌کنند؟

از پرونده موسوم به "اختلاس بزرگ در صنعت پتروشیمی" که در روزهای پایانی سال گذشته هیاهویی به پا کرده بود این روزها تنها زخم های عمیقی باقی مانده که در ابتدا بی اعتمادی بیشتر مردم نسبت به مسوولان...

نفتی ها /از پرونده موسوم به "اختلاس بزرگ در صنعت پتروشیمی" که در روزهای پایانی سال گذشته هیاهویی به پا کرده بود  این روزها تنها زخم های عمیقی باقی مانده که در ابتدا بی اعتمادی بیشتر مردم نسبت به مسوولان را به همراه داشته و از سویی دیگر بخش خصوصی را برای حضور بی قید و شرط در صحنه مبارزه با تحریم ها ناامید کرده است.
خبری که در اواسط بهمن ماه سال گذشته با زمزمه هایی تحت عنوان اختلاسی تاریخی با بالاکشیدن مبلغ ۶ میلیارد یورویی توسط برخی از مسوولان قدیمی یکی از شرکت‌های صنعت پتروشیمی منتشر شده بود این روزها به یک تخلف تنزل یافته و علی رغم تکذیب عنوان اختلاس اما بازهم هنوز جامعه به طور یقین به این باور نرسیده و همچنان هستند کسانی که از این اختلاس می‌گویند و ابعاد فساد اقتصادی در میان آقازادگان!
با اینکه این خبر از سوی مقامات قضایی کشور اخلال در نظام اقتصادی نام گرفته و مورد بررسی است اما ابعاد اخبار اولیه و اعلام اسامی متخلفان آن و هیاهوی به پا شده اثرات مخرب بسیاری به همراه داشته است. تا جاییکه این روزها خبر می‌رسد که بسیاری از فعالان بخش خصوصی علی رغم توان در جهت همکاری بیشتر با صنعت نفت و پتروشیمی و مقابله با تحریم‌ها تلاشی بر حضور در میدان ندارند و معتقدند در شرایط کنونی ورود آنان می‌تواند به معنای ورود به بازی‌های سیاسی تلقی گردد که قطعا دامن آنان را خواهد گرفت.
دراین بین به گفته عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی خبر اختلاس در پتروشیمی دروغ بزرگ بود، بنابراین با این وضعیت دیگر بخش خصوصی حاضر به حضور در عرصه مقابله با تحریم‌ها نمی‌شود.
بنابراظهارات عضو هیئت رییسه کمیسیون امنیت ملی مجلس، عمده اتهامی که در این پرونده مطرح شده، این است که ارز حاصل از فروش محصولات پتروشیمی با تأخیر وارد کشور شده و یا در محاسبه ریالی آن اشکالاتی وجود داشته است؛ این اتهام نیز هنوز ثابت نشده و در مرحله رسیدگی است؛ بنابراین هرگز در پرونده چنین موضوعی مطرح نشده که عده‌ای ۶ میلیارد یورو اختلاس کرده باشند و رسیدگی به این موضوع با این ابعاد قطعاً نیازمند یک کار کارشناسی و تخصصی در این حوزه است.
به اذعان جمالی نوبندگانی در این پرونده هیچ پولی از فروش محصولات پتروشیمی از کشور و یا حساب‌های رسمی و دولتی خارج نشده و اصل کلیه پول به حساب‌های مشخص مربوطه واریز شده است؛ حال تعجب می‌کنم که؛ چگونه این دروغ بزرگ را عده‌ای در جامعه مطرح کرده و هدف آنها چه بوده است؟ آنها با بیان این شایعه بزرگ به‌دنبال کسب چه منافع سیاسی بوده‌اند؟
این درحالی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند انتشار چنین گزارشهای کذب در رسانه ها و تلاش برای گسترده دیده شدن آن در راستای همکاری بیشتر با دشمنان کشور است. دشمنانی که این روزها در تلاشند که با ایجاد بی اعتمادی در مردم و البته فعالان اقتصادی کشور به مقاصدی برسند که قطعا آینده ایران را با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد کرد. بنابراین در چنین شرایطی باید به این نکته تاکید کرد که دستهایی پنهان به دنبال کاهش همدلی و بی اعتمادی در میان فعالان اقتصادی و همکاری خصوصی ها با دولت هستند تا شاید ازاین طریق تحریم ها بیشتر اثر کند و فشار بر جامعه بیشتر!
دراین بین به نظر می‌رسد وزارت نفت باید در جهت برطرف نمودن سیاه نمائی های صورت گرفته و البته امیدوار ساختن خصوصی‌ها برای همکاری بیشتر دراین روزهای سخت باید گام هایی بردارد تا شاید ازاین طریق بتوان از قطره های کوچک و اتحاد آنان دریایی ساخت!
اختصاصی

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5360

کلیدواژه

اختلاس در صنعت پتروشیمی

شرکت های بزرگ صنعت پتروشیمی

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها