نفت / شناسه خبر: 5198 / تاریخ انتشار : 1397/12/14 08:20
|

چرا عربستان برای پاکستان پالایشگاه می‌سازد؟

عربستان سعودی در راستای اهداف استراتژیک خود، یک پالایشگاه و یک مجموعۀ نفتی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار در پاکستان خواهد ساخت؛ اما چرا پاکستان تبدیل به قطب جدید سرمایه‌گذاری عربستان شده است.

نفتی ها /پاکستان و عربستان ماه‌هاست که با یکدیگر دربارۀ جزئیات قراردادهای اقتصادی جدید و سرمایه‌گذاری‌های بزرگ نفتی گفتگو می‌کنند و بنا بر اعلام یکی از مقامات ارشد اسلام‌آباد، مذاکرات تاکنون مطلوب بوده و به این ترتیب یکی از بزرگترین سرمایه گذاری‌های عربستان در پاکستان که بی سابقه هم بوده، اجرایی خواهد شد.

در واقع، عربستان سعودی در راستای اهداف استراتژیک خود در منطقه قصد دارد یک برنامۀ سرمایه‌گذاری گسترده را در پاکستان به اجرا بگذارد.

بخشی از این سرمایه‌گذاری، راه اندازی یک پالایشگاه و یک مجموعۀ نفتی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار در بندر گوادر پاکستان است. این بندر در پایان کریدور اقتصادی چین‌-پاکستان و در فاصله‌ای نه‌چندان دور از بندر چابهار ایران قرار دارد.

از سویی دیگر، این بندر در چهارچوب کریدور اقتصادی چین‌-پاکستان، به یک مرکز صنعتی پیشرو تبدیل خواهد شد. بندری که از مسیر آن دسترسی به بازارهای آسیای مرکزی، افغانستان، خاورمیانه و آفریقا اسان است و به گفته کارشناسان، با خط لولۀ گوادر به چین، زمان تحویل نفت از چهل روز به ۷ روز کاهش می‌یابد.

اما عربستان با سرمایه‌گذاری در پاکستان اهداف ژئوپولیتیک خود را نیز دنبال می‌کند بویژه آن‌که ایران، رقیب عربستان در منطقه در پایان سال ۲۰۱۸ میلادی بهره‌برداری بین‌المللی از بندر چابهار را آغاز کرد، یک مسیر کلیدی که افغانستان را به دریا متصل می‌کند و به هند اجازه می‌دهد تا با عبور از دشمن تاریخی خود پاکستان، فعالیت‌های تجاری خود را گسترش دهد.

پیش از این نیز اخباری دربارۀ پیشنهاد کمک و سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد دلاری عربستان و امارات عربی متحده به پاکستان منتشر شده بود و گفته شده بود، هر کدام از این دو کشور تا کنون مبلغ ۳ میلیارد دلار در بانک مرکزی پاکستان سرمایه‌گذاری کرده‌اند و همچنین پذیرفته‌اند که بازپرداخت ۶ میلیارد دلاری بدهی اسلام‌آباد برای واردات نفت را به تعویق بیندازند.

و در ادامه عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان نیز از زمان رسیدن به قدرت در ژوئیه گذشته، دو بار به عربستان سعودی سفر کرده است و از معدود افرادی بود که در اکتبر گذشته در نشست بین‌المللی سرمایه گذاری ریاض موسوم به داووس در صحرا شرکت کرد؛ نشستی که در پی قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی توسط عوامل حکومت عربستان از سوی جامعه جهانی تحریم شده بود.

علاوه بر این، عمران خان برای مذاکره و جذب سرمایه گذاری‌ها به قطر و ترکیه که از رقبای اصلی ریاض نیز هستند هم به چین سفر کرد.

https://www.reuters.com

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5198

کلیدواژه

سرمایه گذاری نفتی عربستان در پاکستان

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها