نفت / شناسه خبر: 5177 / تاریخ انتشار : 1397/12/12 17:46
|

اظهارات جدید وزیر نیرو در مورد موافقت با توافق نامه پاریس

وزیر نیرو با اشاره به اینکه وزارت نیرو در قبال توافق نامه پاریس مثل هر دستگاه دیگری تابع قوانین کشور است، گفت: کنوانسیون پاریس در صورتی نهایی می‌شود که تعارضی با منافع ملی نداشته باشد.

نفتی ها /رضا اردکانیان امروز در حاشیه جشنواره نیرو و رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد اینکه وزارت نیرو با توافق‌نامه پاریس موافقت کرده آیا این توافق نامه باعث کاهش تولید انرژی و کاهش درآمد برای این وزارتخانه نخواهد شد، گفت: ابتدا اعلام کردید و گفتید که با توجه به موافقت وزارت نیرو و سپس می‌گویید که آیا موافقت شده است یا خیر؟
وی افزود: با توجه به دسترسی خوبی که مخصوصاً رسانه‌ها به موضوع توافق پاریس دارند می‌دانید که مشکل قانونی برخورد با این کنوانسیون و هر کنوانسیون دیگر چگونه است، بنابراین بعد از تائید دولت‌ها و تائید نهایی مجلس برای عملیاتی شدن برنامه‌ها مورد نیاز است و مسیر طبیعی خود را طی می‌کند.
اردکانیان گفت:وزارت نیرو مثل هر دستگاه دیگری تابع قوانین کشور است، اما هر نتیجه‌ای عاید شود و هر تصمیم نهایی اتخاذ شود، ما در وزارت نیرو به دنبال استفاده بهینه از تمام منابع هستیم.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه منابع تجدید پذیر خورشید و باد که منابع طبیعی برای تولید انرژی است، وزارت نیرو حتماً با تأکید به آن این برنامه را پیگیری خواهد کرد، اظهار داشت: در بخش نیروگاه‌های بادی تا ۳۰ هزار مگاوات یعنی ۵۰ درصد پیک بار فعلی ظرفیت تولید انرژی بادی داریم، پس وزارت نیرو این موضوع را فارغ از اینکه کنوانسیون پاریس چه گفته یا چه خواهد گفت به عنوان یک سیاست دنبال خواهد کرد.
اردکانیان ادامه داد: در کنار این موضوع برای پاسخگویی به نیازهای کشور اجرای طرح نیروگاه‌های سیکل ترکیبی را هم که راندمان بالاتری دارند در دستور کار داریم.
وی افزود: امسال تا قبل از تابستان ۹۸ باید ۲۵ نیروگاه سیکل ترکیبی جدید را وارد مدار کنیم و این به این معنی است که برنامه‌های خود را جلو می‌بریم، پس به هر حال این کنوانسیون پاریس یا هر کنوانسیون دیگری در صورتی نهایی می‌شود که تعارضی با منافع ملی نداشته باشد.

*سکوت وزیر نیرو در مورد انتصاب یک مدیر بازنشسته

وزیر نیرو در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس که پرسید آیا انتصاب یک مدیر بازنشسته به عنوان معاون آب و آبفای وزیر نیرو تنها با هدف اصلاح ساختار آب است سکوت کرده و پاسخی نداد.

*جزئیات تعرفه پرمصرف ها بعد از تصویب اطلاع رسانی می‌شود

اردکانیان در پاسخ به این سئوال که اعلام کرده بودید قبل از پایان سال تعرفه مشترکان پرمصرف اعلام و افزایش خواهد یافت، گفت: جزئیات پرمصرف ها بعد از صدور مصوبه دولت بر روی وبسایت دولت و وزارت نیرو قرار می گیرد، هر چند هنوز به پایان سال هنوز مانده است.

*الگوی کشت مناسب در مناطق مختلف کشور مستقر می‌شود
وزیر نیرو در باره اصلاح الگوی کشت و ممنوعیت کشت برنج  در مناطق مختلف کشور گفت: دولت در طول سالهای مختلف در مورد ممنوعیت کشت برنج در استانهای غیر شمالی مصوباتی صادر کرده است.
وی افزود:همانند بسیاری از کارهایی که در وزارت نیرو انجام می دهیم و وظیفه داریم، اما چون ماهیت آب یک ماهیتی است که همه باید همکاری کنند و به تنهایی نمی توانیم انجام دهیم این موضوع کشت برنج تنها در استانهای شمالی کشور یک برنامه سه ساله تدوین شد تا غیر از استانهای شمالی برنج کشت نشود و به کشت جایگزین روی بیاورند.
اردکانیان ادامه داد:به هر حال شروع خوبی است، اما هر چقدر با تاخیر بوده، اما امید است آرام آرام بتوانیم الگوی کشت مناسب را در استانهای مختلف مستقر کنیم.
وی در بخش دیگر از صحبتهای خود در خصوص اقدامات صورت گرفته برای بازچرخانی آب اظهار کرد: یکی از نقاط بسیار روشن کارنامه دولت به ویژه از سال ۹۲ به بعد توسعه همکاری با بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در جمع آوری و پساب و احداث تصفیه خانه بوده است. در همین راستا نیز تعداد ۵۰ تصفیه خانه فاضلاب تنها طی این مدت به بهره برداری رسید.
اردکانیان ادامه داد: هدف وزارت نیرو این است که بتوانیم با اتکا به یک منبع مطمئن به ویژه برای بخش صنعت، تولید پساب تصفیه شده را توسعه دهیم و برای این منظور نیز اقدامات متعددی را در نظر داریم.
وی با اشاره به سیاستهای وزارت نیرو برای ساماندهی سدهای کشور نیز گفت: وزارت نیرو دو سیاست در خصوص سدهای کشور بخصوص در سدهای خوزستان که در معرض بیشتر نزولات آسمانی قرار دارند دنبال می‌کند که یکی از این سیاستها این است که به هیچ عنوان از این منبع کمیاب و حیاتی نگذریم و تا جایی که امکان دارد تلاش شود که آب به دست آمده از باران برای کشاورزی، شرب و حقابه‌های زیست محیطی مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته وی به ویژه در استان‌هایی که در معرض ریزگردها قرار دارند برنامه‌های را در نظر گرفته‌ایم به همین دلیل لازم است تا تالاب‌های کشور به اندازه کافی آب داشته باشد علاوه بر این سیاست دوم وزارت نیرو این است که به پایداری سدها توجه ویژه‌ای شود و برای این مسئله نیز هیچ مماشاتی را نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: از آبان ماه سال گذشته به این موضوع پرداخته‌ایم. دولت در هفته‌های اخیر اعتبار مورد نیاز ما را برای استان خوزستان و کمک به لایروبی رودخانه‌هایی که سیل از آنها عبور می‌کند و تعمیر سیل بندها در نظر گرفت علاوه بر این نیز ستاد فعالی در خوزستان برای مواجه شدن با هر نوع اتفاقی در این زمینه که محتمل نیز است، آماده شده است چرا که هر سال در پایان زمستان و اوایل بهار با جریان گرفتن روان آب‌ها شاهد سیلاب‌ها هستیم.
اردکانیان تاکید کرد: در حوزه سد کرخه در سالهای اخیر شاهد کاهش خسارتهای جانی و مالی متعددی بودیم چرا که اگر این سد وجود نداشت قطعاً به دلیل وقوع سیلابها شاهد خسارتهایی می‌بودیم که با وجود این سد از این خسارتها فارغ شدیم.

*تاکنون نتوانستیم به یک مدل برای مدیریت آب در سطح دنیا برسیم

وی همچنین در سخنرانی خود در مراسم نیرو و رسانه با بیان این که تاکنون نتوانستیم به یک مدل برای مدیریت آب در سطح دنیا برسیم گفت: مشخص است که بدون مشارکت و به رسمیت شناختن این کالا و محصول مهم نمی‌توان هیچ مشکل و مسئله‌ای را به صورت ریشه‌ای و پایدار حل کرد.

وزیر نیرو با اشاره به اهمیت همکاری سازمانهای مختلف برای حل مسئله آب گفت: لازم است تا تمام سازمانها و بخشهایی که با موضوع آب سروکار دارند به یک اتحاد در این مسئله برسند. بی شک اقداماتی همچون شکل گیری جشنواره رسانه و نیرو می‌تواند موجب قوت گرفتن تعاملات لازم در این بخش شود.

وی با تاکید به این مسئله که گمشده ما برای حل تمام مسائل اخلاق حرفه‌ای است خاطرنشان کرد: هرچقدر در کار خودمان به اخلاقیات بیشتر پایبند باشیم می‌توانیم مسائل و مشکلات موجود در این عرصه را برطرف کنیم. تا زمانی که اخلاق حرفه‌ای در بخشهای مختلف به کار گرفته نشود مشکلات نیز به قوت خود باقی خواهند ماند.

برگزیدگان جشنواره نیرو و رسانه
با اعلام نتایج نهایی داوری آثار ارسالی به جشنواره نیرو و رسانه، این رویداد رسانه‌ای با تقدیر وزیر نیرو از برگزیدگان به کار خود پایان داد.
بر اساس اعلام هیئت داوران نخستین جشنواره نیرو و رسانه، در بخش مصاحبه، اثر محسن غفوری از نشریه تازه‌های انرژی با عنوان «مغز تمدن مدرن با برق کار می‌کند» توانست رتبه نخست این بخش را از آن خود کند. هم‌چنین در این بخش اثر ارسالی اسماعیل داودی از خبرگزاری ایرنا با عنوان «تأسیسات آب و برق پایتخت چقدر در برابر زلزله مقاوم است» و نیز اثر ارسالی سحر بابایی از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با عنوان «مأموریت غیرممکن: نجات از کم آبی» توانسته‌اند رتبه‌های دوم و سوم بخش مصاحبه جشنواره نیرو و رسانه را کسب کنند.
هم‌چنین گزارش «پایان آب در نصف ایران» اثر سهیلا روزبان از روزنامه شهروند توانسته است رتبه نخست بخش گزارش جشنواره را از آن خود کند. در این بخش گزارش «انتقال، آب نو به باغات پسته رفسنجان» اثر لیلا مرگن از روزنامه شرق و همچنین گزارش «قنات"سفیدآب"دست دعا در ابروها فرو برده است» اثر عبدالمجید رفیعی بزرگی از ماهنامه بهشت پنهان نیز توانسته‌اند به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم بخش گزارش نویسی نخستین جشنواره نیرو و رسانه را کسب کنند.
در بخش مقاله، سرمقاله و یادداشت نیز اثر محمدجواد روح، دبیر ارشد تحریریه مدیریت سبز با عنوان «پایان بی‌طرفی، آغاز جنگ آب» و اثر احمد طبایی از روزنامه صنعت و توسعه با عنوان «توسن، سرکش خشکسالی و مدیریت پرهزینه آن» توانسته‌اند به ترتیب رتبه‌های اول و دوم این جشنواره در این بخش را کسب کنند.
همچنین در این بخش، اثر «فرهنگسازی بر بدمصرفی آب و برق افاقه نمی‌کند» اسماعیل داودی از ایرنا و نیز اثر ابراهیم حبیبی مجنده از روزنامه کائنات با عنوان «ارتباطات راهبردی بازاریابی اجتماعی در مدیریت مصرف آب و برق کشور» توانسته‌اند به طور مشترک رتبه سوم بخش مقاله، سرمقاله و یادداشت جشنواره نیرو و رسانه را کسب کنند.
براساس اعلام هیأت داوران نخستین جشنواره نیرو و رسانه بخش تیتر فاقد رتبه نخست بوده است ولی تیتر «آب رفته به جوی بازگشت» اثر مهدی جعفری از قم توانسته است رتبه دوم این بخش را کسب کند. در همین زمینه عطیه لباف با تیتر «بحران‌های اجتماعی و سیاسی از خشکسالی آب می‌خورد» و بنیامین یوسف‌زاده با تیتر «دوستی رفیق نیمه راه» توانسته‌اند به طور مشترک رتبه سوم بخش تیتر نخستین جشنواره نیرو و رسانه را کسب کنند.
اما در بخش تلویزیون نیز مجموعه آثار صابر چهری از کرمانشاه توانسته است رتبه نخست این بخش را از آن خود کند. همچنین محمدامین رمضانی از اصفهان برای برنامه بدون تعارف و سکینه میرطاهری از یزد برای «سونامی خشکسالی» توانسته‌اند به طور مشترک رتبه دوم بخش تلویزیون جشنواره را کسب کنند. در این بخش مجید ایل بیگی از صداوسیمای البرز و مریم محمدی از صداوسیمای زنجان نیز به طور مشترک رتبه سوم را از آن خود کرده‌اند.
 بر اساس اعلام هیئت داوران، نخستین جشنواره نیرو و رسانه بخش کاریکاتور فاقد رتبه نخست بوده است ولی احمدرضا سهرابی از شیراز با کاریکاتور «ترحیم قطره آب» و نیما شاه میری از تهران با کاریکاتور «خمیر دندان» توانسته‌اند به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم این بخش را کسب کنند.
نخستین جشنواره نیرو و رسانه که توسط روابط عمومی وزارت نیرو برگزار شد نیاز است که در سال های آینده نیز تکرار شود و اتفاقا این اقدام باعث تشویق رسانه ها برای کمک به حوزه نیرو و مدیریت عرضه و تقاضا در بخش انرژی شده و قطعا این اقدامات باعث تشویق خبرنگاران قدیمی و تازه کار نیز خواهد شد.

فارس

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/5177

کلیدواژه

توافق نامه پاریس

کنوانسیون پاریس

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها