نفت / شناسه خبر: 38715 / تاریخ انتشار : 1399/4/23 08:10
|

پتروشیمی تندگویان دچار حادثه شد/ چرا حوادث زنجیره ای دامن هلدینگ خلیج فارس را گرفته است؟

این در حالی است که حتی بعضاً در بخشی از مجتمعات پتروشیمی شاهدیم برخی مدیران HSE جزء مدیران پروازی هستند که خود جای بحث زیادی دارد که چگونه مدیری که در منطقه حضور فیزیک کامل ندارد...

نفتی ها /در حالی که تنها یک هفته از حادثه نشت گاز کلردر پتروشیمی کارون می‌گذرد، عصر روز گذشته پتروشیمی تندگویان دچار حادثه شد، علاوه بر این خرداد ما نیز پتروشیمی بندرامام دو حادثه را از سر گذراند، یکی احتراق بویلر A شرکت آب نیرو به هنگام آماده سازی جهت سرویس مجدد  و دیگری سقوط بومِ جرثقیل ۵۰ تنی که  باز هم خوشبختانه تلفات انسانی در پی نداشتند.
عصر روز یکشنبه مشکلی جزیی در کارخانه PTA ۲ این مجتمع ایجاد و سبب ایجاد دود در این واحد شد که با حضور به موقع همکاران آتش‌نشان شرکت این حادثه مهار شد.

قابل ذکر است با توجه به شرایط آب وهوایی منطقه در تابستان و گرمای زیاد در این ایام امکان وقوع چنین حوادثی بسیار بالا بوده به همین منظور به طور مرتب و هر هفته مانورهایی برای آمادگی بیشتر نیروهای ایمنی و آتش نشانی مجتمع در مقابله با حوادث مختلف برنامه ریزی و اجراء می گردد، با توجه به شرایط آب وهوایی منطقه در تابستان و گرمای زیاد در این ایام امکان وقوع چنین حوادثی بسیار بالا است.
اما نکته ای که در این میان مطرح است این است که مگر ناظرین و مدیران HSE منطقه از گرمای هوا و خطرات ناشی از  کار در ظل آفتاب آگاه نیستند؟ پس چرا هر دو حادثه کارون و تندگویان به دلیل عدم رعایت اصول ایمنی کار در شرایط آب و هوایی منطقه و گرمای شدید  هوا که امری معمول در منطقه است رخ داده  است؟
از همین رو کارشناسان حوزه صنعت پتروشیمی یکی از مهمترین آفت های بروز حوادث زنجیره ای اینچنینی در منطقه خصوصا در مجتمعات زیر مجموعه خلیج فارس را  بی توجهی مدیران و مسئولین امر به بحث HSE میدانند و همواره ازلزوم توجه ویژه مدیران به این بحث میگونید .
اما متاسفانه باید گقت این در حالی است که حتی بعضاً در بخشی از مجتمعات پتروشیمی شاهدیم برخی مدیران HSE جزء مدیران پروازی هستند که خود جای بحث زیادی دارد که چگونه مدیری که در منطقه حضور فیزیک کامل ندارد باید به شرایط آب وهوایی ومشکلات محیطی منطقه مسلط باشد؟
سوال بعدی که بعد از هر حادثه در مجتمعات پتروشیمی که سال جاری به صورت زنجیره وار در حال وقوع هستند مطرح می‌شود این است که، چرا هر مدیری فردای حادثه عواملی مانند عدم رعایت مسائل ایمنی و گرمای هوا و خطای انسانی را به عنوان دلایل وقوع حادثه اعلام میکند و کسی نیست که بپرسد چرا باید در یک مجتمع حساس و استراتژیک که کوچکترین خطا میتواند باعث بروز بزرگترین خسارات جانی و مالی شود امر HSE  انقدر سبک شمرده شود  و صرفاً همین که خرابکاری در کار نبوده خیال‌ها راحت باشد و کسی پیگیر حادثه نباشد؟
حال باید نشست و دید که در نهایت چه زمانی مدیران عزیز مجتمعات پتروشیمی بحث HSE را جدی پیگیری خواهند کرد و آیا وقوع همین تعداد حادثه آیا تلنگری در جهت ارتقای افزایش استانداردهای کار و ایمنی در صنعت حساس پتروشیمی کشور خواهد شد.

پست الکترونیکی نفتی‌ها به نشانی naftiha.ir@gmail.com برای دریافت نقطه نظرات، پیشنهادها، انتقادها و شکایات شما به عنوان پل ارتباطی این پایگاه خبری – تحلیلی با شما مخاطبان عزیز، در دسترس قرار دارد که شما مخاطبین عزیز نفتی ها می‌توانید از این طریق با ما در ارتباط باشید.
 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/38715

کلیدواژه

هلدینگ خلیج فارس

اخبار هلدینگ خلیج فارس

پتروشیمی تندگویان

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها