نفت / شناسه خبر: 27969 / تاریخ انتشار : 1398/12/19 08:00
|

حاشیه‌‌های نفت و انرژی/ از حاشیه‌های نشست وزارتی مشترک اوپک و غیراوپک تا تبعیض کرونایی در وزارت نفت!

دنیای نفت و انرژی همواره سرشار از حواشی و اتفاقات غیرمترقبه و داستان‌های مختلف است، که در این بخش به این حواشی خواهیم پرداخت.

نفتی ها /حاشیه اول این هفته نفتی‌ها به نتیجه هشتمین نشست وزارتی مشترک اوپک و غیر اوپک می‌پردازد که به نظر می‌رد چندان هم مطابق انتظار شرکت‌کنندگان نبوده است به گونه ای که به گفته وزیر نفت: این نشست اوپک یکی از نشست‌های "بد‌" این سازمان بود که در تاریخ اوپک دیدم.
روز چهارشنبه، ۱۴ اسفندماه بود که زنگنه برای شرکت در یکصدوهفتادوهشتمین نشست اوپک، به وین رفت.
قرار بود در این جلسات درباره تمدید یا عدم تمدید توافق اوپک پلاس که سه ماه پیش برگزار شده بود و بر اساس آن مقرر شد ۱.۷ میلیون بشکه در روز از تولید نفت کشورهای عضو اوپک پلاس کاهش یابد، تصمیم‌گیری شود، اما کاهش شدید تقاضای جهانی نفت و افت قیمت آن به سبب شیوع ویروس کرونا باعث شد که تمدید توافق، پیش از برگزاری جلسه تقریبأ مسجل باشد و بحث‌ها به سمت تشدید کاهش تولید و حتی کاهش تولید بزرگی در حدود یک میلیون بشکه دیگر هدایت شود.
بنا بر گزارش‌ها اکثر اعضای اوپک با چنین تصمیمی موافق بودند، اما نظر روسیه به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت خام متحد اوپک و از سویی دیگر عربستان هنوز جلب نشده بود و اولین روز از مذاکرات اوپک؛ با رویارویی جدی سعودی ها و روسیه  و بازگشت نواک به مسکو برای مذاکره با پوتین  به پایان رسید
طبق گزارش ها   و مطابق گفته منابع مطلع شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان وزیر انرژی سعودی اصرار دارد ائتلاف اوپک پلاس میزان کاهش تولید را دو برابر کند در حالی که همتای روس او، الکساندر نواک می گوید که این گروه کافی است بر سر همین میزان کاهش تولید فعلی، یعنی روزانه ۱.۷ میلیون بشکه باقی بمانند.
این کشمکش ها ادامه داشت تا این که در روز دوم نشست اوپک پلاس و در حالی که  چشم ها به روسیه دوخته شده بود، تا ببینند آیا این کشور با پیشنهاد کاهش ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز به قصد تثبیت قیمت بازار در نفت در واکنش به شیوع ویروس کرونا موافقت می کند یا خیر؛ مذاکرات  با شکست روبه روشد و کشورهای اوپک و متحدان موسوم به اوپک پلاس از دستیابی به توافق بازماندند و کاهش تولیدی که در ماه دسامبر تصویب شد در این نشست تمدید نشد.
و علی رغم این که ۶ ساعت مذاکرات خصوصی انجام شد ولی روسیه و عربستان نتوانستند به نتیجه برسند.
حال گفته میشود، شکست در جدیدترین مذاکرات اوپک پلاس، به احتمال بسیار زیاد اعضای اصلی اوپک را به گام برداشتن به سوی خاتمه حیات اوپک پلاس سوق خواهد داد.
حقیقت آن است که برهه زمانی کنونی مهم ترین لحظه در حیات بلوک اوپک پلاس به شمار می‌آمد و در نتیجه عربستان تصور می‌کند که انتظاری معقول داشته که در این شرایط روسیه به عنوان مهمترین شریک اوپک دغدغه‌های این سازمان نفتی را درک کرده و به سیاستی که قرار است به تثبیت قیمت نفت منجر شود بپیوند.
با از میان رفتن این امیدواری، طبیعی است که منطق وجودی اوپک ‌پلاس به چالش گرفته شود. به نظر می رسد که مقامات عربستان انتظار مخالفتی چنین مطلق از سوی روسیه را نداشته اند.
حال عربستان سعودی پس از فروپاشی اتحادش با روسیه قصد دارد از ماه آینده تولید خود را افزایش دهد و بسیار بالاتر از ۱۰ میلیون بشکه در روز تولید کند. پاسخی که به پاسخ تهاجمی از سوی سعودی تعبیر شده است.
در همین اثنی سعودی به شکل خصوصی به برخی بازیگران بازار اعلام کرده است که در صورت نیاز تولید خود را تا ۱۲ میلیون بشکه نیز بالا می برد. یک تحلیلگر بازار نفت به بلومبرگ می گوید: "در مقیاس صنعت نفت این کار مانند اعلام مستقیم جنگ است."
این راهکار سعودی می تواند تلاشی باشد برای وارد کردن بیشترین درد در کوتاهترین زمان ممکن به روسیه و دیگر تولیدکنندگان تا آن ها را بار دیگر بر سر میز مذاکره بکشاند و بار دیگر به سرعت به سطح تولید قبلی بازگردد.
همچنین گفته میشود با تشدید شیوع کرونا احتمالا نشست بعدی اوپک به صورت ویدیو کنفرانس برگزار خواهد شد.


حاشیه دوم اما به ماجرای نارضایتی کارمندان شرکت نفت از عدم کاهش ساعات کاری آنها بعد از  شیوع کرونا اختصاص دارد.
در حالی که ستاد ملی مبارزه با کرونا ساعات کار اداری تهران را کاهش داده و ساعت ۱۳ را پایان کار اداره‌ها عنوان کرده، اما وزیر نفت  این ابلاغیه را برای اجرا امضا نکرد تا نفتی‌ها مجبور باشند تا ساعت ۱۶ در محل کار خود حاضر باشند. این موضوع با اعتراضات کارکنان نفت مواجه شد.
در واقع وزیر نفت زیربار کاهش ساعات کاری کارکنان نفت نمی‌رود؛ او گفته است مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا که مقرر کرده ساعت کار اداره‌های سه ساعت کاهش یابد،برای وزارت نفت لازم الاجرا نیست. زنگنه که به طور کلی برای خود منزلتی فراتر از این نامه‌نگاری‌ها قائل است، می‌گوید این مصوبه باید از طریق ریاست جمهوری و یا وزارت کشور ابلاغ شود.
از سویی دیگر اما شاهد تبعیضی دیگر در این وزارت خانه هستیم،  فارغ از اینکه شخص وزیر مخالف سرسخت کاهش ساعت کار است، وضعیت بهداشتی ساختمان مرکزی و سایر شرکت‌ها در نوع خود جالب است. در ساختمان مرکزی، ساعت ۸ صبح دو مامور با تب سنج در ورودی می‌ایستند و تب مراجعین و کارکنان را می سنجند و ساعت ۹ نیز کار را تعطیل می‌کنند. به عبارت ساده‌تر، کنترل ورودی‌ها در یکی از پر رفت و آمدترین ساختمان‌های دولتی ایران یک ساعت صورت می‌گیرد.
توزیع ماسک و تجهیزات ضدعفونی‌کننده هم در بدترین شرایط خود قرار دارد بطوری که تنها یک محلول ضدعفونی کننده در طبقه همکف وجود دارد و در سایر طبقات خبری از لوازم مورد نیاز نیست. البته این کمبود امکانات فقط برای طبقات همکف تا ۱۳ است و طبقات ۱۴ و ۱۵ که برای معاونین وزیر و شخص وزیر نفت است، چنین وضعیتی دیده نمی‌شود گویا که این دو طبقه ماجرایی متفاوت‌تر از سایر طبقات دارند.
در برخی دیگر از ساختمان‌ها و شرکت‌ها خبری از مراقبت‌ نیست بطوری که کارکنان در صورت تمایل می‌توانند برای چک کردن تب، به واحد مربوطه مراجعه کنند. چند مخاطب با ارسال پیام‌هایی از بی تفاوتی مدیران به راهکارهای ساده و پیش افتاده انتقاد کردند که مجموع پیام‌ها و پیگیری‌ها نشان می‌دهد با وجود اطلاع رسانی ‌های فراوان، ساختمان‌های نفت به حال خود رها شده‌اند.
با وجود اینکه در دوران پیک انتقال کرونا قرار داریم، اما وزارت نفت بی توجه به این موضوع، به کار خود مشغول است و خود را هم ملزم به تبعیت از تصمیمات ملی نمی‌داند. / میز نفت

حاشیه بعدی هم در راستای حاشیه قبلی است و به این سوال میپردازد که در حال حاضر چه کسی مسوول کنترل کیفیت مواد ضدعفونی تولیدی نفت برای کارکنان است؟
این روزها که شیوع ویروس ویرانگر کرونا تمام کشور را مورد هجمه قرار داده بسیاری از شرکت‌ها در اقدامی قابل تقدیر علاوه بر نصب مواد ضدعفونی کننده در دفاتر خود، امکان ضد عفونی کردن دست ها را برای کارکنان و  مراجعین فراهم کرده اند که اقدامی مدیرانه و شایسته می‌باشد. همچنین بنا به اخبار اعلام شده توسط شرکت‌هایی مانند پتروشیمی یا دیگر شرکت‌های تابعه وزارت نفت این مجموعه ها اقدام به تهیه و توزیع مواد شوینده و ضدعفونی کننده برای پرسنل و خانواده آنان کرده اند، اما یک نکته بسیار مهم در این رابطه لزوم رعایت دقیق استاندارهای بهداشتی در تهیه و کاربرد این مواد است.
مواد شوینده، ضد عفونی کنندهای دست،لباس و سطوح مختلفی که تا پیش از بروز کرونا در فروشگاه‌ها موجود بود معمولا از سوی کارخانجاتی تولید می‌شد که رشته تخصصی آنها و خط تولیدشان برای تولید چنین محصولاتی راه اندازی شده و از سوی موسسات استاندارد و علوم پزشکی مورد بازرسی و ارزیابی قرار می‌گرفته اند.
اما تولید چنین موادی در بسته ای کوچک از سوی شرکت‌های پژوهش و فناوری پتروشیمی یا مراکز نفت اگر با کنترل و لزوم رعایت غلظت های استاندارد همراه نباشد از یک سو و دقت شدید این روزهای مردم در شستشوی مرتب و مکرر دست‌ها یا سطوح منزل از سویی دیگر ممکن است با تبعاتی مانند افزایش حساسیت های پوستی یا ناراحتی های ریوی همراه شده و مشکلاتی را برای آنان ایجاد کند.
لذا لازم است شرایط موجود، شرکت‌ها را از لزوم رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی غافل نکند و در صورت امکان همراه با تهیه و توزیع محصولات بهداشتی برگه‌های اطلاع رسانی حاوی درصد خلوص این مواد و راهکارهای کاربرد صحیح آن نیز پیوست گردد.


حاشیه آخر به ماجرای استخدام شرکت ملی نفت اختصاص دارد. 
در پی انتشار اخباری مبنی بر فراخوان استخدام و اخذ مبالغ از متقاضیان از سوی شرکت ملی نفت در برخی کانال‌های تلگرامی، این شرکت شایعه انتشار یافته در فضای مجازی را تکذیب کرد.
شرکت ملی نفت ایران در این خصوص با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد: "در پی مشاهده برخی خبرها مبنی بر انتشار فراخوان استخدام و برگزاری آزمون استخدامی نفت در سال ۱۳۹۹ و دریافت وجه از داوطلبان، روابط عمومی شرکت ملی نفت ایران لازم می‌داند به اطلاع عموم برساند هرگونه فراخوان استخدام در این شرکت تنها از مجاری رسمی (پایگاه اطلاع رسانی این شرکت به نشانی www.nioc.ir) منتشر خواهد شد و دیگر اطلاعیه‌ها در برخی سایت‌ها و فضای مجازی فاقد وجاهت است و پیگرد قانونی به همراه دارد.
بدیهی است هر گونه جذب و فراخوان استخدام به صورت اعلام عمومی و از طریق سایت وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران اطلاع رسانی خواهد شد و دیگر خبرها و اطلاعیه‌ها در این خصوص مورد تایید شرکت ملی نفت ایران نیست."/تسنیم
 

لازم به ذکر است درج اخبار حواشی هفتگی حوزه نفت و انرژی در این بخش به منزله تایید آنها نیست و سایت تحلیلی خبری نفتی‌ها صرفا گردآورنده اخبار در این بخش خبری می‌باشد.

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/27969

کلیدواژه

نشست وزارتی مشترک اوپک و غیراوپک

وزارت نفت

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها