نفت / شناسه خبر: 27242 / تاریخ انتشار : 1398/9/16 15:06
|

حاشیه‌های نفت و انرژی/از نتیجه دور از انتظار اوپک تا ماجرای احضار ١٢ مدیر نفتی

دنیای نفت و انرژی همواره سرشار از حواشی و اتفاقات غیرمترقبه و داستان‌های مختلف است، که در این بخش به این حواشی خواهیم پرداخت.

نفتی ها /حاشیه اول این هفته به نتیجه اجلاس اوپک اختصاص یافته که جزو پر کلیک‌ترین  خبرحوزه نفت در عرصه بین‌المللی در هفته ای که گذشت بود.
بنا به گزارش بلومبرگ، نمایندگان حاضر در پیش جلسه 'کمیته فنی مشترک اوپک' اوپک که مشاور وزرای نفت اوپک است اما تصمیم های نهایی را اتخاذ نمی کند، گفته اند که این جلسه بدون دستیابی به تصمیم نهایی پایان یافته است.
و به دلیل خصوصی بودن جلسه نمایندگان به شرط عدم افشای نام این اطلاعات را در اختیار بلومبرگ گذاشته اند. مواضع کشورها هنوز متناقض است به گونه ای که بلومبرگ با عبارت ‘سیگنال های قاطی’ از آن یاد کرده است.
اما ساعات پایانی روز بود که نتیجه اعلام شد، و توافق فعلی محدودیت عرضه ۱.۲ میلیون بشکه در روز که با هدف تقویت قیمتهای نفت و جلوگیری از اشباع عرضه از اول ژانویه سال ۲۰۱۹ به اجرا گذاشته شد که در مارس سال ۲۰۲۰ به پایان می رسد.
به دنبال این خبر ناگهانی، اما بهای معاملات نفت روز جمعه، صعود چشمگیری پیدا کرد و رشد هفتگی قابل ملاحظه ای را به ثبت رساند.

گروه اوپک پلاس شامل کشورهای اوپک و غیراوپک در نشست رسمی روز جمعه در وین با عمیق کردن کاهش تولید به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز تا مارس سال ۲۰۲۰ موافقت کردند و به این ترتیب مجموع تولید اوپک پلاس از سطح تولید اکتبر سال ۲۰۱۸ به میزان ۱.۷ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد.
گفتنی است،این کاهش ۵۰۰ هزار بشکه ای از اول ژانویه سال ۲۰۲۰ اعمال شده و تا مارس ادامه پیدا می کند. این گروه سیاست تولید نفت خود را در یک نشست فوق العاده که روزهای پنجم و شش مارس برگزار می شود، بازبینی خواهد کرد.
از سویی دیگر هم انتظار می رود این کاهش تولید، افزایش عرضه از سوی کشورهای غیراوپک به خصوص آمریکا را جبران کند. از میان ۱۴ عضو اوپک، ۱۱ کشور در توافق کاهش تولید مشارکت دارند در حالی که ایران، لیبی و ونزوئلا معاف هستند. متحدان اوپک هم شامل روسیه، جمهوری آذربایجان، بحرین، برونئی، قزاقستان، مالزی، مکزیک، عمان، سودان جنوبی و سودان هستند.

حاشیه دوم این هفته هم به ماجرای احضار ۱۲ مدیر نفتی  آغازاختصاص دارد که تسینم در گزارشی به آن پرداخته است.
ماجرا از جایی آغاز شد که عادل آذر رئیس دیوان محاسبات در جمع خبرنگاران در خصوص جزئیات گزارش دیوان محاسبات از تخلفات مربوط به ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت گزارشی از نظام پرداخت ارز اعم از گیرندگان و دریافت کنندگان آن بر اساس دسته بندی کالایی دارو خوراک دام و غیره آماده شده است  و به واسطه تفریغ سال ۹۷ بایستی به صحن علنی مجلس ارائه شود.
عادل آذر در ادامه گفت محور این گزارش بر اساس نحوه قیمت گذاری و ضرر و زیان های وارد شده بر بیت‌المال است. سوالاتی که در این گزارش به آن پاسخ داده شده عبارتند از آیا کسی که ارز گرفته کالا مطابق آن وارد کرده است یا اینکه چه میزان بیش اظهاری و کم اظهاری در واردات انجام شده است.
عادل آذر در خصوص جزئیات تخلف مطرح شده در وزارت نفت گفت روال معمول این است که حسابرس تشخیص می دهد تخلفی در یک سازمان و دستگاه رخ داده است و گزارش را ارائه می کند.
وی افزود در بحث بانکرینگ که سوخت به کشتی ها در میان اقیانوس ها ارائه می شود قانون رعایت نشده است. منظور از قانون سهم خزانه و صندوق توسعه ملی است.
به گفته عادل آذر،  دادستان گزارش حسابرس را تایید کرده و به زودی رای را هیئت مستشاری ارائه می‌کند.

حاشیه آخر این هفته نفتی ها به بازار داغ دلالی سهمیه بنزین اختصاص دارد.
مهر در گزارش نوشت: در حال حاضر و علیرغم گذشت کمتر از یکماه از برقراری دوباره نظام سهمیه بندی،  در برخی نقاط تهران و شهرستان ها شاهد فروش بنزین خارج از سهمیه به نرخ کمتر از ۳ هزار تومان هستیم. متصدیان جایگاهها این نوع بنزین را از نرخ ۲۳۰۰ تومان تا ۲۸۰۰ تومان در جایگاه های سوخت معامله می فروشند.  چنین رخدادی موید آن است که اقدام دولت نیاز به اصلاح جدی و سریع دارد.
وی با اشاره به اینکه باید بانک اطلاعاتی صحیح و دقیقی از خودروها و میزان پیمایش آنها تهیه شود، توضیح داد: هر چند که شعار دولت از اجرای این طرح منفعت رسانی به اقشار کم درآمد بود اما می بینیم که بی عدالتی در دل این طرح نهفته است به نحوی که فقط خودرو دارها از یارانه سوخت بهره می برند در حالیکه یارانه این سوخت باید بین ۸۳ میلیون نفر جمعیت ایران توزیع شود.

لازم به ذکر است درج اخبار حواشی هفتگی حوزه نفت و انرژی در این بخش به منزله تایید آنها نیست و سایت تحلیلی خبری نفتی‌ها صرفا گردآورنده اخبار در این بخش خبری می‌باشد.
 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/27242

کلیدواژه

اوپک

بیژن زنگنه وزیر نفت

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها