نفت / شناسه خبر: 26913 / تاریخ انتشار : 1398/8/6 08:27
|

حال همه پیمانکاران خصوصی فعال در نفت خوب است؛ خداروشُــــــکر!

یکی از درایت وزیر در انتصاب‌ مدیران نزدیکش به عنوان جوانگرائی تشکر می‌کند و دیگری از همه چیز خوب است و بهتر ازاین نمی‌شود می‌گوید. وزیرمی‌خندد و خوشحال است از اینکه همه پیمانکاران و فعالان نفتی حال...

نفتی ها /یکی از درایت وزیر در انتصاب‌ مدیران نزدیکش به عنوان جوانگرائی تشکر می‌کند و دیگری از همه چیز خوب است و بهتر ازاین نمی‌شود می‌گوید. وزیرمی‌خندد و خوشحال است از اینکه همه پیمانکاران و فعالان نفتی حال خوبی دارند. این نتیجه نشست اخیر فعالان بخش خصوصی با زنگنه بود که تنها یک افسوس در پی دارد. درزمان احمدی نژاد هم که درهای انتقاد به شدت بسته بود در دیدارهای فعالان خصوصی نفت با وزیروقت حتی در زمان اوج تحریم‌ها نیز اعضای هیات مدیره ها از تعویق در پرداخت‌ها و عدم ارائه کار لازم به سازندگان و خالی بودن ظرفیت‌ها می‌گفتند و وزیرهم به طور نمادین از پیگیری مشکلات می‌گفت و درنهایت مدیرعامل وقت شرکت ملی نفت مسوول رسیدگی به مشکلات می‌شد و مراسم به پایان می‌رسید. اما امروز تغییرات آنچنان محسوس است که گوئی حکومت نظامی به بخش خصوصی نفت نیز رسیده است و یا در نگاهی نگران کننده تر باید از تغییر موضع روسای انجمن‌ها گلایه کرد که کار به جایی رسیده که مسوولان این انجمن‌ها ارائه دغدغه ها را مفید نمی‌دانند و تعریف و تمجید را جایگزین اظهارات نگفته خود می‌کنند. البته یک نگاه کاملا خوشبینانه نیز وجود دارد" حال همه پیمانکاران خصوصی فعال در نفت خوب است؛ خدارو ششکر!"
روز پایانی مهرماه امسال فعالان بخش خصوصی نفت در دیداری با زنگنه گذشت. دیداری که با عنوان نشست فعالان و پیمانکاران بخش خصوصی صنعت نفت با وزیر این عرصه برگزار شد تا جاییکه برخی از اظهارات بیژن نامدار زنگنه دراین نشست بسیار قابل تامل است. اظهاراتی چون "امشب موضوعی بسیار خوشحال‌کننده شنیدم، رؤسای انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا) و انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران (ستصا) اعلام کردند هیچ مشکلی ندارند و با قدرت کار می‌کنند"، "رؤسای این انجمن‌ها اعلام کردند هیچ ریزش نیرویی در یک سال و نیم گذشته نداشته‌اند که نکته بسیار مهمی است و ظرفیت و توان تولیدشان با ۱۰ سال گذشته قابل مقایسه نیست"و در نهایت "از نظر وزنی، متاسفانه هنوز سهم اصلی با خصوصی‌ها نیست و خصولتی‌ها قوی‌ترند، اما بخش خصوصی آینده بهتری دارد."
دراین بین از جمله افرادی که در این جلسه حضور داشته، رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (استصنا) بوده که گفته: اتاق بازرگانی تهران به عنوان پارلمان بخش خصوصی در همکاری با هیئت‌های اقتصادی که در یک سال و نیم اخیر به ایران آمده بودند، موفق به شناسایی شرکت‌های SME اروپایی از میان این هیئت‌ها شده و ۱۱۴ شرکت SME فعال در حوزه انرژی در اروپا شناسایی شده‌اند  که از مجموع این شرکت‌ها که اعلام آمادگی اولیه کرده بودند، ۳۲ شرکت در همین شرایط کنونی تحریم، آماده همکاری هستند و تنها شرط همکاری این شرکت‌های اروپایی این است که شرکت‌های SME ایرانی حوزه انرژی باید مورد تأیید وزارت نفت قرار گیرند و تصریح کرده از آقای وزیر درخواست کردم که وزارت نفت با تأیید این شرکت‌ها سبب ایجاد قرارداد همکاری با شرکت‌های SME اروپایی شود.
دیگر فعال حاضر در این گردهمایی سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی بوده که گفته: در این دیدار به مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران پیشنهاد شد با توجه به اینکه پرداخت ریالی وجه خرید فرآورده‌های نفتی از بورس می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند، بنابراین امکان پرداخت هم ریالی و هم ارزی میسر شود که آقای کرباسیان دستور پیگیری آن را دادند.
وی به گفت‌وگوهایی که با زنگنه درباره سختگیرانه بودن مصوبه توسعه ۲ میلیون بشکه‌ای صنایع پالایشی برای بخش خصوصی داشته است، اشاره و تصریح کرده وزیر نفت نیز این موضوع را تأیید و عنوان کرد این مشکل قانونی است و مجلس این مورد را تصویب کرده و به وزارت نفت که آیین‌نامه آن را تدوین کرده است مرتبط نیست و این آیین‌نامه کار بخش خصوصی را تسهیل نیز کرده است.
دیگر میهمان حاضر در این نشست که از گفتگوی خود با وزیر نفت صحبت کرده عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران بوده که با تأکید بر توجه بیشتر به ظرفیت‌های بسیار خوب شرکت‌های داخلی گفته: بیش از ۹۵ درصد تجهیزات مربوط به O&M (بهره‌برداری و نگهداشت) در این انجمن ساخته شده است. و خواستار این شده که با حمایت بیشتر از سازندگان داخلی از واردات تجهیزات به کشور جلوگیری شود.
عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ظاهرا تنها کسی بوده که از الگوهای مدیریتی وزیر نفت بویژه بکارگیری مدیران جوان تعریف کرده و آن را گواهی بر درایت زنگنه در موضوع جانشین پروری دانسته است.
در این دیدار مدیرعامل شرکت ناموران از دیگر فعالان بخش خصوصی با اشاره به همکاری با شرکت نارگان که توسعه‌دهندگان یکی از پالایشگاه‌های سیراف هستند گفته ما انتظار خاصی از وزارت نفت برای تأمین مالی پروژه نداریم و در این دیدار نیز به وزیر نفت اطلاع دادم بانک عامل پروژه مشخص شده است و از سه مسیر در حال دریافت فاینانس هستیم که امیدواریم یکی از آنها به نتیجه برسد.( شانا ۱/آبان/۹۸)
با این حساب و با ملاحظه اظهار نظر وزیر نفت و نمایندگان بخش خصوصی حاضر در این جلسه باید گفت ظاهرا شکر خدا حال همه چیز در صنعت نفت کشور خوب است. اما باید دید واقعا همه فعالان بخش خصوصی اینگونه فکر می کنند؟ آیا پیمانکاران برای گرفتن صورتحساب‌های خود از کارفرمایانی که مستقیم یا غیرمستقیم زیرمجموعه وزارت نفت محسوب می‌شوند هیچ مشکلی ندارند؟ آیا واقعا همه تجهیزات مورد نیاز پروژه های در دست اجرا و در حد ۹۵ درصدی که یکی از میهمانان حضار در جلسه از آن نام برده به آنان سفارش داده می‌شود؟
به هرحال ضمن تقدیر از این اقدام وزیر در برگزاری نشست مشترک با نمایندگان بخش خصوصی فعال در صنعت نفت امیدواریم همانگونه که وزیر می‌اندیشد و البته روسای انجمن‌های نفتی و صنعتی می‌گویند حال همه شرکت‌های خصوصی و پیمانکاران نفتی خوب باشد.   

اختصاصی

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/26913

کلیدواژه

زنگنه

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها