نفت / شناسه خبر: 16369 / تاریخ انتشار : 1398/5/30 08:15
|

با اساسنامه پیشنهادی مجلس برای شرکت گاز موافقید؟

تنطیم اساسنامه‌های شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت همواره یکی از جنجالی ترین مسائل حوزه نفت بوده و هست، اما به نظر می‌رسد که این اساس نامه درگیر یک رقابت بی حاصل در یک وزارت است، نفتی‌ها این بار ...

نفتی ها /تنطیم اساسنامه‌های شرکت‌های زیرمجموعه وزارت نفت همواره یکی از جنجالی ترین مسائل حوزه نفت بوده و هست، اما به نظر می‌رسد که این اساس نامه درگیر یک رقابت بی حاصل در یک وزارت است، نفتی‌ها این بار هم نظرشما را در این باره پرسیده است.

اگر بخواهیم از ابتدا به ماجرای اساسنامه شرکت ملی گاز بپردازیم باید بگوییم، نقطه عطف این داستان از  دولت یازدهم و سال ۱۳۹۵ آغاز شد که طی آن شرکت ملی نفت صاحب یک اساسنامه شد؛ نکته مهم در تنظیم آن اساسنامه که سر و صدای زیادی هم به پا کرد، کنار بودن وزارت نفت در روند طراحی و تصویب اساسنامه مهم‌ترین شرکت دولتی بود که در کنار آن مجلس هم به دلیل آشنا نبودن به مکانیزم‌های تصمیم‌گیری در وزارت نفت و آشنا نبودن به قوانین مرتبط، اساسنامه‌ای را تدوین می‌کند که وزارت نفت به‌راحتی می‌توانست آن را دور بزند.
سکوت آن روز‌های وزارت نفت در برابر اساسنامه شرکت ملی نفت، حالا امروز هم در موضوع اساسنامه شرکت ملی گاز تکرار شده است.
این روزها هم کمیسیون انرژی مجلس می‌خواهد اساسنامه این شرکت را به تصویب مجلس برساند که به جز چند بند، هیچ تفاوتی با اساسنامه شرکت ملی نفت ندارد. در واقع نمایندگانی که به دنبال تصویب این سند هستند، همان اساسنامه شرکت ملی نفت را روبه‌روی خود قرار داده و با تغییراتی جزئی، همان را برای شرکت ملی گاز آماده کردند و وزارت نفت هم مانند سال ۹۴ و ۹۵ هیچ واکنشی نشان نداده‌است، به ویژه آنکه در اساسنامه جدید، موضوع واگذاری چند شرکت نفتی به شرکت ملی گاز قید شده است
در این میان اما مخالف و موافق  هم کم نیستند، برخی معتقدند نوشتن این اساسنامه با هوشمندی کامل در راستای دریافت بودجه بالادستی گاز از سوی شرکت ملی گاز صورت گرفته و برخی دیگر ناآگاهی امروز برخی از نمایندگان مجلس و بهره گیری برخی از این غفلت را دلیلی بر نوشتن طرحی می‌دانند که در صورت اجرائی شدن آن استخراج نفت و گاز از یک میدان واحد دو متولی پیدا خواهد کرد تا جایی‌که این امر شاید مصداق بارز آن ضرب المثلی باشد که بر پختن یک غذا توسط دو آشپز و عواقب ناشی از آن حکایت می‌کند!
با این که وزیر نفت در جلسات شورای اصلاح ساختار وزارت نفت، روی یکپارچه‌سازی فعالیت‌های شرکت ملی گاز تأکید داشته که البته ایده جدیدی نیست؛ توجیه آن است که شرکت ملی گاز به عنوان متولی صادرات گاز باید در حوزه تولید گاز نیز مسئولیت اصلی را داشته باشد تا به سبک شرکت‌های بزرگ گازی جهان مانند گازپروم روسیه تبدیل به یک قدرت بزرگ شود، اما منتقدان معتقدند این تصمیم، به معنای تراشیدن رقیبی برای شرکت ملی نفت با برندی بسیار بزرگ‌تر و مؤثرتر از شرکت ملی گاز است. البته وزارت نفت و شخص بیژن زنگنه نشان داده‌است هر نوع تغییر ساختاری به رقابت‌های داخلی منجر شده و ضررکننده اصلی آن خود صنعت نفت است.
از سویی دیگر نیز، ایجاد اختلال در توسعه و تولید از میادین گازی دارای لایه نفتی، ایجاد اختلال در توسعه مخازن نفتی و گازی که در یک میدان هیدروکربوری قرار دارند، ایجاد مشکل در تولید و مدیریت بهینه مایعات گازی، تداخل نادرست فعالیت‌ها و وظایف بخش بالادستی با پایین‌دستی صنعت نفت،ایجاد سازمانهای جدید و موازی در شرکت ملی گاز، ایجاد مشکل در اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی از جمله ایرادات بزرگی است که به باید به طرحی گرفت که این روزها ۴۸ نماینده مجلس با امضا کردن آن به دنبال اجرای سیاستی مبهم هستند!
درهمین راستا سایت تحلیلی خبری نفتی ها در جدیدترین نظرسنجی خود از  شما مخاطبین عزیزش خواسته تا نظر خود را دراین باره اعلام کنید و بگویید آیا اساسنامه پیشنهادی گاز می تواند به توسعه نفت و گاز کشور کمک نماید  یا خیر؟
 شما مخاطبین عزیز نفتی ها می‌توانید برای شرکت در این نظرسنجی اینجا کلیک کنید.
 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/16369

کلیدواژه

اساسنامه شرکت ملی گاز ایران

با اساسنامه پیشنهادی مجلس برای شرکت گاز

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها