نفت / شناسه خبر: 16280 / تاریخ انتشار : 1398/5/15 15:48
|

اشتباه بچه‌گانه‌ای که فرشته نجات شرکت پالایش و پخش شد!

اینکه همیشه اشتباهات بچه گانه اسباب دردسر شود یک قانون مطلق نیست. تجربه نشان داده گاهی اوقات یک اشتباه ساده و بعضا بچه گانه می‌تواند خیر هم به همراه داشته باشد.

نفتی ها /اینکه همیشه اشتباهات بچه گانه اسباب دردسر شود یک قانون مطلق نیست. تجربه نشان داده گاهی اوقات یک اشتباه ساده و بعضا بچه گانه می‌تواند خیر هم به همراه داشته باشد.

تقریبا همه مردم مهم ترین شایعه چند ماه قبل را به یاد دارند. شایعه افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی شدن آن که ابتدا دهان به دهان شروع به چرخیدن کرد و خیلی زود از سوی دو خبرگزاری منتشر شده، موجب هجوم مردم به سوی پمپ بنزین های سراسر کشور شده، چیزی نمانده بود کشور را دچار یک بحران جدی کند.

در اینکه وزارت نفت دولت تدبیر و امید در کابینه دوازدهم به محلی برای بازی‌های بچه گانه مشتی جوان خام بی تجربه که بزرگترین شانس زندگی شان حضور در کلاس درس مرد اول وزارت نفت شده جای هیچ حرف و حدیثی نیست. زیرا به اذعان برخی از کارشناسان، مهم ترین تدبیر صورت گرفته در این وزارتخانه طی چند سال گذشته از میدان به در کردن مدیران باسابقه، مخصوصا نیروهای رسمی و بر سر پست نشاندن جوانان خام و نیروهای ناکارآمدی که مهم ترین ویژگی شان اطاعت مطلق از دستور شخص وزیر بوده، جای هیچ شک و شبهه ای باقی نمانده است.

اماحقیقت اشتباه بچه گانه ای که فرشته نجات شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی و یقینا شخص وزیر نفت شد چه می‌باشد؟

واقعیت امر آن است که در پی تصمیم محرمانه و توافق های پشت پرده صورت گرفته چند ماه قبل، افزایش قیمت بنزین و دو نرخی کردن آن قطعی و مقرر شده بود راس ساعت مشخصی شده اجرائی شود.

مشکل اصلی آنجا بود که نه مدیرعامل خام و بی تجربه منصوب زنگنه در شرکت پالایش و پخش تجربه چنین کار بزرگی را داشت و نه روابط عمومی تازه کاری که پس از سال ها کار در رسانه های مختلف و ادعای آشنایی و ارتباط صمیمی با زنگنه به تعبیری توانسته بود به مهم ترین خواسته اش یعنی اشتغال در وزارت نفت دست یابد با ابعاد پیدا و پنهان مدیریت خبری و اجتماعی چنین اقدام مهمی آشنا بود. این بود که در اقدامی بسیار ساده انگارانه و بچه گانه به زعم خود برای کاهش بار هیجانی این کار و آماده ساختن جامعه چنین برنامه مهمی را به صورت دوستانه و احتمالا محرمانه در اختیار دو خبرگزاری که قبلا با آنها سابقه همکاری و دوستی داشته قرار می‌دهد. بقیه ماجرا و تبعات پس از آن هم که دیگر نیاز به توضیح مجدد ندارد.

اما این که چنین اشتباهی چگونه موجب نجات مجموعه پالایش و پخش و وزیر نفت شده باشد در این واقعیت مهم و ناگفته قرار دارد که سامانه مدیریت عرضه هوشمند سوخت چه آن روزها و اکنون برخلاف یک دهه قبل به هیچوجه آمادگی عملی ساختن کار بزرگی که در زمان حضور نعمت زاده صورت گرفت را نداشته و ندارد. اینکه هفته گذشته دامنه الزام به استفاده از کارت هوشمند سوخت را فقط برای تهران و چند کلان شهر اعلام می‌کند نیز به دلیل همین ناتوانی است.

به گفته برخی از کارشناسان، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت پاکدست دولت تدبیر و امید یگانه مخالف اصلی کارت هوشمند سوخت و عامل فرسودگی و روزآمد نشدن این سامانه است. سامانه‌ای بسیار ارزشمند و بی نظیر که به دلیل بی اعتقادی شخص وزیر نسبت به کارآیی آن عملا نوآوری نشده و هیچ یک از اشکلات احتمالی آن در صورت الزامی شدن استفاده از کارت سوخت به خوبی روشن و قابل پیش بینی نمی‌باشد.

اختصاصی

مجموعه شرکت پخش و شرکت پالایش و پخش نسبت به عدم کارآئی آن بسیار نگران بوده ولی متاسفانه به دلیل خالی شدن کامل این شرکت از نیروهای باسابقه و کارکشته در این پروژه مهم طی چند سال اخیر از یک سو و بی انگیزگی کامل دیگر نیروها توانی برای انجام این کار بزرگ در خود نمی‌بینند.

مشاهده اطلاع رسانی های قطره ای و کاملا ناهماهنگ و بعضا دارای اطلاعات ناقص و گمراه کننده همه نشانه های نگران کننده ای از بی تدبیری و ناکارآمدی موجود در سامانه عرضه هوشمند سوخت می‌باشد. نگرانی هایی که با الزامی شدن استفاده از کارت سوخت و دیگر تصمیم های احتمالی برای افزایش قیمت یا دو نرخی کردن بنزین به سرعت مشهود خواهند شد.

لذا در یک کلام ساده باید گفت بی تدبیری و اشتباه ساده و بچه گانه ای که چند ماه قبل موجب هجوم مردم به پمپ بنزین ها و به دنبال آن لغو یا تکذیب تصمیم های صورت گرفته برای افزایش قیمت سوخت و اعلام دو نرخی شدن آن گردید فرشته نجات بسیاری از مدیران پالایش و پخش و شخص وزیر نفت گردید.

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/16280

کلیدواژه

شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها