نفت / شناسه خبر: 15956 / تاریخ انتشار : 1398/4/10 13:00
|

اوپک منتظر جواب ایران

اوپک و متحدانش، در انتظار توافق ایران برای تمدید کاهش تولید نفت هستند، ایران در میان کشورهای عضو اوپک تنها کشوری است که هنوزدر مورد نیاز به تمدید کاهش تولید نفت صحبتی نکرده است.

نفتی ها /طبق گزارشات، ایران تنها کشور عضو اوپک است که هنوز در مورد نیاز به تمدید کاهش تولید نفت صحبتی نکرده است. 

در این میان، اوپک و متحدانش قرار است توافق کاهش تولید نفت را حداقل تا پایان ۲۰۱۹ تمدید کنند. عراق روز یکشنبه به عربستان و روسیه در امضای این سیاست پیوست. هدف از این قرارداد بالا بردن قیمت نفت خام در بحبوحه ضعیف شدن اقتصاد جهان است.

این در حالی است که بسیاری از کارشناسان حوزه نفت با تمدید این توافق موافق نیستند و این کاهش  تولید را به نفع کشورهای صادر کننده انرژی از  جمله آمریکا می‌دانند.

 اوپک و متحدانش به رهبری روسیه از ۲۰۱۷ برای جلوگیری از سقوط قیمت نفت، تولید را کاهش داده‌اند. در این بین تولید نفت آمریکا افزایش یافته است. آمریکا حالا جلوتر از روسیه و عربستان بزرگترین تولید کننده نفت جهان است.

 ترس از تقاضای ضعیفتر جهانی به خاطر درگیری تجاری بین چین و آمریکا به  چالش های ۱۴ عضو اوپک در ماه های اخیر افزوده است.

 ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهور روسیه گفت موافقت عربستان برای تمدید کاهش ۱.۲ میلیون بشکه نفت در روز معادل ۱.۲ درصد تقاضای جهان به مدت ۶ تا ۹ ماه دیگر است.

 خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان گفت به احتمال زیاد این توافق ۹ ماه دیگر تمدید می‌شود و نیازی به کاهش بیشتر تولید نیست.

ورن پترسون، رئیس استراتژی کالا در بانک ING گفت:« اوپک با عدم تمدید توافق کاهش تولید چیز زیادی را از دست می دهد. عربستان به نفت حدود ۸۵ دلار در هر بشکه نیاز دارد تا بودجه اش سر به سر شود. بنابراین آنها نگران زیاد شدن فاصله این سطح از قیمت با قیمت فعلی نفت در بازار هستند».

 شاخص نفت خام برنت ۲۵ درصد از آغاز ۲۰۱۹ بالا رفته و به ۶۵ دلار در هر بشکه رسیده است ولی افزایش قیمت ها احتمالا متوقف می‌شود چون اقتصاد کند جهان تقاضا را پایین آورده و نفت آمریکا بازار را گرفته است.

 ثامر الغضبان، وزیر نفت عراق  انتظار دارد این توافق ۶ تا ۹ ماه دیگر تمدید شود : « مهمترین مسئله رسیدن به یک بازار متعادل و دوری از بی‌ثباتی است. بنابراین من قرارداد تمدید کاهش تولید را امضا می کنم و مخالفتی با ۹ ماه ندارم».

 عراق جای ایران را به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ اوپک گرفته است و صادرات آن به خاطر سرمایه گذاری های غرب افزایش یافته است.

 در عوض صادرات ایران در ژوئن به خاطر تحریم های جدید آمریکا به ۰.۳ میلیون بشکه در روز کاهش یافت. ایران در آوریل ۲۰۱۸، ۲.۵ میلیون بشکه نفت  صادر کرده بود.

 بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران در روزهای اخیر در مورد نشست اوپک صحبتی نکرده است. او قرار است روز دوشنبه به وین برسد.

Reuters

 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/15956

کلیدواژه

اوپک

اخبار مرتبط

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها