نفت / شناسه خبر: 15745 / تاریخ انتشار : 1398/3/19 14:33
|

چراغ زرد کاهش تولید نفت روشن شد

این روزها بازار جهانی نفت کاهش قیمت عجیبی را تجربه می‌کند اما علی‌رغم خوشحالی بسیاری از این کاهش قیمت کارشناسان این وضعیت را پیش‌درآمد یک موقعیت بحرانی در تولید نفت می‌دانند.

نفتی ها /بازار جهانی نفت درآغاز سال ۲۰۱۹ با افزایش قیمت شدیدی روبه رو شد که باعث نگرانی بسیاری از مصرف کنندگان نفت شد و به دنبال این افزایش  اوپک با خارج کردن بشکه‌های نفت از بازار سعی در کنترل اوضاع داشت که موفق هم بود.
به گفته کارشناسان در حال حاضر کاهش عرضه جهانی نفت حدود ۴ میلیون بشکه در روز است که بیشترین حد طی چندین دهه گذشته است. هر یک میلیون بشکه در روز نوسان در عرضه، باعث ۱۷ دلار در هر بشکه تغییر قیمت نفت می شود.
 ولی نکته ای  که در این میان وجود دارد این است که علی رغم تصور همگان که قیمت  بالای نفت را  یک تهدید سیاسی می‌دانند باید گفت کاهش قیمت این طلای سیاه هم می‌تواند شرایط بحرانی ایجاد کند.
 تجربه نشان داده که تغییر قیمت سر چاه، سه تا چهار ماه بعد روی شمار دکل‌های حفاری تأثیر می‌گذارد و ۹ تا ۱۲ ماه بعد روی روند کلی تولید نفت اثرگذار خواهد بود که این وضعیت در حال حاضر در حال وقوع است.
در واقع باید گفت، تأثیر اخیر افت قیمت‌ها در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ و سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰ باعث آهسته شدن روند رشد تولید می‌شود.
قیمت‌های پایین‌تر همچنین باعث شده عربستان سعودی و متحدانش در گروه اوپک پلاس درصدد تمدید توافق کاهش تولید نفت برای نیمه دوم سال میلادی جاری باشند.
افت قیمت نفت برنت از اواخر آوریل نشان داد که معامله گران نگران اشباع بیش از حد عرضه در بازار و رشد ذخایر نفت هستند. اما در این میان نگران کمبود عرضه و افت بیشتر ذخایر نیز بودند.
عمده نگرانی مربوط به تولید، به چند ماه آینده محدود شده است در حالی که برای بلندمدت نگرانی نسبت به وضعیت مصرف وجود دارد. معامله گران به شدت نگران کندی رشد مصرف هستند که ممکن است بازار را در اواخر سال دچار اشباع عرضه کند مگر اینکه پیمان محدودیت عرضه گروه اوپک پلاس تمدید شود.
نگرانی‌ها پیرامون وضعیت مصرف ناشی از واهمه بزرگ‌تر نسبت به کندی شدید اقتصاد جهانی است که ممکن است در بخش‌های حمل و نقل بار و تولید منعکس شده و به تقاضا برای نفت لطمه وارد کند.
افزون بر این، طبق ارزیابی بانک فدرال نیویورک، ریسک‌های رکود به بالاترین حد از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۹-۲۰۰۸ رسیده‌اند و در حال حاضر بالاتر از زمان پیش از رکودهای سال ۱۹۹۱ و ۲۰۰۱ هستند.
معامله گران نرخ بهره آمریکا اکنون انتظار دارند بانک مرکزی آمریکا تا آغاز سال ۲۰۲۰ نرخ‌های بهره را تقریباً سه چهارم یک درصد کاهش دهد.
شاخص اقتصادی اصلی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) به پایین‌ترین حد در حدود یک دهه اخیر رسیده و در سطحی است که از سال ۱۹۷۰ همواره نشان دهنده یک رکود قریب‌الوقوع بوده است.
در چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، تولیدکنندگان از افت قابل توجه روند رشد تولید از اواسط سال ۲۰۱۸ به این طرف خبر داده‌اند و فعالیت تجاری در چهار ماه از شش ماه گذشته کاهش پیدا کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، در نتیجه قیمت‌های نفت سقوط کرده تا با ریسک فزاینده رکود که روی مصرف تأثیر خواهد گذاشت، تنظیم شود. اگر ریسک رکود تعدیل نشود، قیمت‌ها دوباره افزایش پیدا خواهد کرد اما فعلاً معامله گران این سیگنال را ارسال می‌کنند که عربستان سعودی و تولیدکنندگان شیل آمریکا باید رشد تولید نفت را در مواجهه با کندی اقتصادی احتمالی محدود کنند.
نوسان قیمت نفت در طی روز، پایین بودن قیمت در میانه روز و بالا رفتن آن در بعد از ظهر نشان می‌دهد ترامپ احتمالاً راه حلی برای این مخمصه پیدا کرده است. او جنگ تجاری با چین را شدیدتر می کند و در همین حین درگیری با ایران را بالا می‌برد. معمولاً ترس از جنگ در خاورمیانه قیمت‌ها را بالا می‌برد ولی این نگرانی ها با گرفتار شدن اقتصاد جهان در جنگ تجاری ترامپ جبران می‌شود.

اختصاصی
 

لینک کوتاه

http://naftiha.ir/15745

کلیدواژه

بازار جهانی نفت خام

بازار جهانی

بازار جهانی انرژی

بازار جهانی نفت

ارسال نظرات

captcha
آخبرین اخبار
پربیننده ترین ها